sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Au fost prinși 48 de migranți, în mijloace de transport, la P.T.F. Nădlac II

  de Special Arad | 18 ianuarie 2023, 1:24 PM | Știri Arad

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 48 de cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci mijloace de transport, cu scopul de a ajunge în diferite state din vestul Europei.

  În sprijinul activităţii de control, alături de poliţiştii de frontieră au participat şi câinii de serviciu prezenţi în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria.

  În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un român, care conduceau un ansamblu rutier respectiv o autoutilitară, ambele înmatriculate în România. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți și cutii de plastic pentru societăți comerciale din Germania și Italia.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, câinii de serviciu au semnalat prezența unor persoane. Astfel, după deschiderea compartimentelor destinate mărfii, în interior au fost descoperiți, printre marfa transportată, respectiv în cutiile de plastic din autoutilitară, 41 de cetăţeni din diverse state (Bangladesh, India, Siria și Turcia), ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că o parte dintre aceştia figurau ca fiind solicitanţi de azil sau intraţi legal în ţara noastră.

  De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru două autoturisme conduse de cetățeni români. În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, câinii de serviciu au semnalat persoane, iar astfel au fost descoperiți în portbagaje, în total, șase cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani şi figurau ca fiind intraţi legal în România.

  În alt caz înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unei autoutilitare conduse de un cetățean român.

  Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, sub bancheta din spate, o persoană de sex bărbătesc. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cel în cauză este cetățean din Siria, în vârstă de 24 de ani.

  În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.