miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Au fost distribuite primele carduri de ajutor financiar pentru pensionari, persoane cu dizabilităţi, familii cu venituri mici şi persoane fără adăpost

  de Special Arad | 11 iunie 2022, 1:34 PM | Naţional

  0

  (foto: Facebook/Guvernul României)

  Primele carduri către români pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 250 lei au fost distribuite, începând de ieri, de Poșta Română. Încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie 2022. Le mulţumesc ministerelor şi companiilor naţionale şi private, care s-au mobilizat exemplar şi s-au sincronizat, astfel încât distribuirea cardurilor să înceapă mai devreme decât termenul estimat iniţial”, a spus premierul.

  Potrivit premierului, aproximativ trei milioane de persoane – pensionari, persoane cu dizabilităţi, familii cu venituri mici şi persoane fără adăpost – vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni, bani pe care îi vor putea folosi pentru cumpărarea de produse alimentare.

  Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 3,1 miliarde lei şi vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului”, a mai precizat Ciucă.

  Reamintim faptul că beneficiarii cardurilor sunt pensionarii cu venituri de maximum 1.500 de lei și persoanele cu handicap cu venituri mai mici de 1.500 de lei. În plus, vor primi bani de la stat și familiile monoparantale cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.