ATP a „înghețat” clasamentele: Marius Copil se află pe locul 187 mondial, cu peste două milioane de dolari în cont

  de Dan Lazăr | 19 aprilie 2020, 3:39 PM | Coronavirus | Sport | Știri Arad

  0

  Clasamentele masculine, atât la simplu, cât şi la dublu, sunt îngheţate, a anunțat Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP), arădeanul Marius Copil ocupând locul 187 mondial.

  „Tunarul din Carpați”, devenit în februarie tată, a câștigat în acest an 26.559 de dolari, fără să joace vreun meci pe tablourile principale ale turneelor de categoria ATP. În întreaga sa carieră, Copil a strâns 2.499.950 de dolari, după 63 de victorii din cele 154 de meciuri jucate în cariera sa de simplu, în Circuitul ATP.

  Marius Copil (29 de ani) rămâne cel mai bine clasat jucător român, clasat pe locul 187, cu 277 de puncte. Născut la Arad în 17 octombrie 1990, Marius este antrenat în prezent de fostul jucător Andrei Pavel, având în palmares două finale ATP, ambele în 2018, la Sofia și Basel, ultima jucată în compania lui Roger Federer, dar și un titlu ATP la dublu, cucerit pe zgura de la București, în 2015, alături de Adrian Ungur.

  Altfel, ATP a anunţat că perioada de suspendare a competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus nu va conta pentru clasamentele circuitului, astfel că sârbul Novak Djokovic, actualul număr unu mondial, nu va cumula săptămâni ca lider al acestei ierarhii până la reluarea activităţii.

  56 este cel mai bun loc ocupat de Marius Copil în ierarhia mondială, lucru care se întâmpla în 28 ianuarie 2019.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.