Atenţionare de călătorie în Grecia: cod roşu de caniculă şi pericol de incendii

  de - | 27 July 2021, 6:06 PM | Internaţional

  0

  Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în Grecia, meteorologii au emis un cod roşu de caniculă pentru intervalul 27 iulie – 3 august 2021. Vârful acestuia va fi atins în perioada 30 iulie – 3 august 2021, informează Aleph News.

  Astfel, pe 27 iulie 2021 temperaturile vor fi deosebit de ridicate în vestul, centrul şi nordul ţării, cu temperaturi mai ridicate preconizate în părţile interioare ale Epirului şi Tesaliei (până la 39-40 de grade Celsius) şi în centrul Macedoniei (până la 38-39° C).

  În insulele Ionice temperaturile se vor situa între 35° şi 36°C.

  Miercuri valul de căldură va afecta cea mai mare parte a teritoriului elen. Se vor înregistra temperaturi cuprinse în intervalul 40-41° C în vestul Greciei Centrale, Tesalia, Macedonia Centrală şi în centrul regiunii Epir, în timp ce în insulele Ionice, cele estice ale Mării Egee şi insulele Dodecaneze temperaturile vor urca până la 37° C în timpul zilei.

  Pe 29 iulie temperaturile vor continua să crească în toată ţara, ajungând la 41°- 42°C în vestul Greciei Centrale şi în Tesalia şi la 40-41° C în Macedonia Centrală şi în Epirusul interior.

  Sursa: alephnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.