News AlertAtenție, se întorc zăpezile! Meteorologii anunță „Cod galben” și în județul Arad

  de Andrei Fuliaș | 11 februarie 2019, 12:04 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Meteorologii vin cu vești proaste pentru români. Începând din această seară, Agenția Națională de Meteorologie și Hidrologie vine cu o avertizare de cod galben, avertizare care vizează și o parte a județului Arad.

  Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 20:00 – 13 februarie, ora 10:00
  Fenomene vizate și zone afectate: precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului

  În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.
  Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
  COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 22 – 13 februarie, ora 02
  Fenomene și zone vizate: ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană

  În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.