duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atenție, nu faceți asta când tranzitați Austria și Ungaria! Ghid pentru toți românii care revin în țară

  de Tudor Bogdan | 26 aprilie 2016, 3:00 PM | Internaţional | Naţional | Regional

  0

  Au apărut foarte multe semnale că șoferii români sau pasagerii din autocare sunt în pericol atunci când pleacă sau revin în țară mai ales prin Ungaria și Austria. Conform comentariilor scrise pe articolele apărute pe specialarad.ro chiar de unii dintre cei pățiți, autostrăzile din Ungaria și Austria nu sunt deloc sigure, dar astfel de pericole ar putea fi evitate.

  Tocmai de aceea încercăm, în urma semnalelor primite, să întocmim un mini-ghid pentru cei care tranzitează autostrăzile din Ungaria și Austria, astfel încât să nu fie expuși pericolelor.

  Atât pe autostradă, dar mai ales în parcări și benzinăriile din cele două țări (n.r. cu precizarea că în Austria s-a vorbit mai mult doar de benzinăria de la vama cu Ungaria, la Nickelsdorf), acționează grupuri (sau bande) de escroci sau hoți, unii fiind de naționalitate română, dar mai sunt și bulgari sau maghiari.

  MINI-GHID PENTRU PROTECȚIA ȘOFERILOR ȘI PASAGERILOR PE AUTOSTRĂZILE DIN UNGARIA ȘI AUSTRIA

  1. Pentru șoferi
  2. Nu opriți niciodată în parcările care nu sunt luminate pe timp de noapte.
  3. Evitați să opriți în parcările goale, în care nu se află nicio mașină.
  4. Evitați să parcați în locuri izolate în parcări în cazul în care doriți să intrați să luați masa în restaurantele din aceste parcări. Cât timp vă aflați la masă este posibil ca mașină să vă fie spartă.
  5. Nu lăsați niciodată lucruri de valoare la vedere și în primul rând nu lăsați mașina deschisă.
  6. Nu reacționați la semnalele ce le primiți în timpul mersului pe autostradă de la șoferii unor mașini – să le spunem dubioase – care vă arată că aveți probleme la roată sau încearcă să vă oprească pentru a vă cere ajutorul. Pare oarecum cinic, dar vă ajută în ceea ce privește siguranța dumneavoastră.
  7. Nu aveți foarte mare încredere în angajații din parcări sau din benzinării. Au fost unele „excepții” în care s-a demonstrat că aceștia favorizează bandele de hoți și escroci.
  8. Pentru pasagerii din autocare
  9. La orice oprire, în cazul în care coborâți, nu vă lăsați banii și actele în autocar. S-au întâmplat cazuri în care hoții au urcat în autocare și au furat într-un timp foarte scurt tot ceea ce au putut.
  10. Nu cădeți în capcana jocului „alba-neagra”. Riscați să vă pierdeți toți banii sau chiar să rămâneți fără portmoneu. Au fost foarte multe cazuri în care portmoneul a fost smuls din mâna pasagerilor de escrocii care practică alba-neagra iar poliția – în cele mai multe cazuri – nu a rezolvat cazul.
  11. Nu intrați în conflict cu cei care își fac veacul prin parcări sau benzinării
  12. Nu interveniți în cazul în care vedeți vreun scandal în parcări sau benzinării. De cele mai multe ori sunt regizate tocmai pentru a vă atrage în capcană.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.