miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Atenție la înșelăciunile prin metoda „accidentul”!

  de Special Arad | 26 martie 2015, 12:36 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității desfăşoară mai multe acțiuni de informare a cetățenilor  cu privire la înşelăciunile prin metoda „accidentul” .

  Astfel de acţiuni se desfăşoară în comunităţile din municipiul Arad, dar şi în zonele rurale, unde oamenii – persoane în vârstă, în general – pot deveni victime ale escrocilor care folosesc aceste modalităţi de înşelăcune.

  Prin această metodă escrocii telefonează la diferite persoane și  sub pretextul că rude apropiate au fost implicate într-un accident, solicită ca familia să le vireze diverse sume de bani.

  În acest sens, poliţiştii vă recomandă,în ciuda reacţiei emoţionale de moment, să nu dați curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute.

  Verificați informația apelând ruda despre care se spune care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia și astfel să vă convingeți dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi reală  sau nu.

  Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

  Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

  • depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respective.

  • înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

  Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.