miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atentatul sinucigaş la metroul din Sankt Petersburg a fost revendicat de Al-Qaida

  de - | 26 aprilie 2017, 8:15 AM | Internaţional

  0

  Gruparea Batalionul Imamul Şamil a revendicat atentatul sinucigaş cu bombă la metoru în Sankt Ptersburg, soldat cu 16 morţi, şi a anunţat că atacatorul sinucigaş a acţionat la ordinul Al-Qaida, potrivit grupului SITE de monitorizare a site-urilor islamiste, relatează news.ro.

  Revendicarea acestei grupări puţin cunoscute a fost publicată de agenţia de ştiri ANI din Mauritania, care este folosită adesea de jihadişti din vestul şi nordul Africii pentru a-şi publica comunicatele.

  În comunicat, postat de SITE marţi, se arată că atacatorul sinucigaş Akbarjon Jalilov a acţionat în baza instrucţiunilor liderului Al-Qaida Ayman al-Zawahiri în atacul de pe 3 aprilie la metrou în al doilea cel mai important oraş din Rusia.

  ”În urma instrucţiunilor şeicului Ayman al-Zawahiri (…), leul Akbarjon Jalilov, unul dintre cavalerii islamului din Batalionul Imam Şamil, a efectuat operaţiunea eroică (…) din oraşul Sankt Petersburg, în acelaşi timp cu vizita criminalului Putin”, preşedintele rus, se arată în comunicat.

  Atacul sinucigaş de la metrou reprezintă o răzbunare faţă de violenţele ruse în ţărilor musulmane, se arată în comunicat, în care sunt citate Siria şi Libia, dar şi în republica rusă Cecenia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.