Un grup de șoferi de TIR, pregătiți de protest dacă România nu va intra în spațiul Schengen: „După Anul Nou nu mai mergem la lucru”

  de Mihai Todoca | 26 November 2022, 3:38 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Discuțiile privind aderarea României în spațiul Schengen sunt aproape constant cap de afiș pe la mai toate trusturile de televiziune. În viziunea unor țări, precum Austria, extinderea spațiului Schengen prin includerea României, nu este una de bun augur, ministrul austriac de interne Gerhard Karner declarând-o inutilă: „Situația de la graniță, care este insuportabilă pentru populația locală, arată că, în general, Schengen nu funcționează și că extinderea acestui spațiu este inutilă”.

  Cu toate acestea, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, este optimist și crede în acceptarea României în spațiul Schengen, lucru care, în mod direct, îi va afecta pozitiv pe transportatori.

  Se vorbește tot mai mult de această aderare, iar unele voci susțin că acest lucru se va întâmpla până la finalul anului. Premierul Ciucă este de părere că „Europa va fi mai sigură cu România în acest spațiu, iar cetățenii și companiile românești – care susțin activ proiectul UE – au dreptul de a se bucura de toate beneficiile pieței interne.”

  Conform unei postări pe facebook, se pare că există deja un grup de șoferi de TIR care se pregătesc să organizeze un protest, acesta urmând să aibă loc la începutul anului viitor. Protestul vizează întocmai subiectul aderării României, alte țări în aceeași situație fiind Bulgaria și Croația, în spațiul Schengen:

  „În decembrie, dacă nu intrăm în Schengen, va trebui să ne organizăm ca după Anul Nou să nu mai începem lucrul până nu scoate cântarul din vămi și să fie deschise toate arterele pe intrare și pe ieșire 24/24 ore. Gândiți-vă că ne distrugem sănătatea și familia noastră o să sufere. O să facem un grup de whatsapp unde o să ținem legătura. Nu vă fie frică, nu avem ce pierde, de lucru mai găsim. Dar economia noastră o să se blocheze dacă noi ne oprim și vor trebui să facă ce cerem. Doar uniți vom reuși!”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mulțumim,Suntem disperați nu mai putem de cel puțin un an de zile ne chinuie in vama si pe ieșire din tara si pe intrare.Si nu neapărat din cauza ca nu suntem țară membră Schengen,ci datoriata faptului ca au monta cantarele in vama care sunt o rușine trebuie sa aștepți cateva minute pana tanti de la butoane apasa verde iar le urma ai limita de viteza de 5 km/ora sa traversezi ,iar după ce tea cântărit daca nu vorbeste la telefon iara apasă verde si abea atunci pleci dupa cate 6-8 minute iar la controlul de la buletin te astepata un polițist de frontiera plictisit care culmea stau in niste gherete insalubre unde sub ele colcaie de șobolani care te intreaba plictisit ce marfa a si acum urmeaza partea ce mai horor poliția de frontieră maghiară care sunt de o nesimtire fara margini unde ii dai doua taloane buleti intra in ghereta si iasa uneori ai după 15 minute iar mai noi politia turca are si ea un aghiotant care te pune sa deschizi prelara remorci pe latera .si uite asa de la cantar pana ai termina iti ia ca timp in terminal cate 3 ore dar pana ajungi in termina ai de stat pe autostrada cate 6 ore .Daca este cineva care nu crede poate experimenta si cu masina personală ca si timp .Iar daca ai ghinionul sa nu mai ai ptogram rămîne la pauza de 9 ore pe banda. De urgență unde numa odihnă nu se cheama ,iar dimineața favi o cafea tare cobori sub vagon ca ai nevoi fiziologice le care nu le poti păcăli ca nu ai unde su reiei de unde ai rămas.Cam asa arată o zi la vamă si suntem terminați psihic,si daca nu suntem in Schengen daca toata lumea și-ar face treaba pentru care vine la munca si este si plăti nu ar arata asa situația un timp de 2-3 ore nu este nime absurd dar 8-10 totisi e cam mult.Mulțumim!

   0 voturi
   +1
   -1
   • ” Suntem disperați nu mai putem” nici noi…in fiecare zi treceți prin localități cu multe peste viteza legală, depășiți pe autostradă, circulați supraîncărcați deci vi se rupe.

    Dar e bine că aveți păreri și vreți drepturi. Majoritatea dintre voi și-au cumpărat categoriile, vă știți dar vreți drepturi. Sunteți sătui vezi Doamne.

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.