duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Atac cibernetic pe scară largă în România. Atenție la mesajele virusate pe telefon!

  de - | 26 aprilie 2022, 11:40 AM | IT | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: DNSC / Poliţia Română, Facebook)

  Poliţia Română a transmis o avertizare, pe Facebook, în care cere utilizatorilor de telefonie mobilă să nu acceseze un link primit pe sms. Potrivit unui specialist, este vorba de un atac cibernetic la scară largă.

  „Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei.

  Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC a avertizat încă din 23 aprilie asupra acestor sms-uri cu link-uri malițioase: „Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubiose”.

  „Este un atac cibernetic la scară largă”, a declarat expertul în securitate cibernetică Mădălin Dumitru la Antena 3, citat de stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.