Update Atac armat la Strasbourg, lângă târgul de Crăciun. Mărturiile românilor aflați la locul atacului: „Suntem blocați”

  de Special Arad | 12 decembrie 2018, 8:11 AM | Internaţional

  0

  Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, anunţă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de cotidianul Le Figaro.

  Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a declarat că trei persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite marţi seară în centrul oraşului, iar şase persoane se află în stare gravă.

  Christophe Castaner a declarat, de asemenea: “Căutările continuă pentru prinderea individului”.

  Autorul atacului a fost condamnat în Franţa şi Germania pentru infracţiuni de drept comun. “El şi-a executat condamnările”, spune Castaner.

  Potrivit Ministerului de Interne, 350 de persoane au fost mobilizate pe teren, inclusiv 100 de persoane din poliţia judiciară, şi două elicoptere. Serviciile RAID, BRI, Operation Sentinel sunt pe teren. “Mijloace suplimentare” au fost trimise de guvern la Strasbourg, anunţă ministerul.

  Emmanuel Macron “se va întâlni cu un mic consiliu de apărare miercuri, 12 decembrie, după Consiliul de Miniştri, dat fiind atacul de la Strasbourg”, a anunţat Palatul Elysee.

  sursa: Mediafax.ro

  Update – Știrile ProTV anunță că în apropiere de atac s-au aflat români, de la care au obținut declarații de presă.

  Martorii au povestit că după câteva focuri răzleţe, împuşcăturile au răsunat în cascadă, provocând panică. Piaţa a fost evacuată, iar oamenii au căutat adăpost în barurile şi restaurantele din zonă.

  Într-un local aflat la aproximativ trei sute de metri de locul atacului erau la acea oră mai mulţi români.

  Gabriel Oniga, român de la Strasbourg: “La un moment dat cei de la securitate au venit şi ne-au mutat într-un restaurant din spate. Au blocat hotelul. Tot centrul e închis, plin de soldaţi, poliţie.”

  Suzana Dragomir, românca de la Strasbourg: “Noi auzim doar sirene de aici. Suntem blocaţi într-un hotel, nu ne lasă afară. E o stare de panică, bineînţeles. Lumea încearcă să ne asigure că totul e sub control. Suntem blocaţi aici. Nu ştim de vom face mâine, nu ştim unde dormim.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.