marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atac armat la sediul NSA. Atacatorii s-au deghizat în femei

  de Special Arad | 30 martie 2015, 7:05 PM | Internaţional

  0

  Un incident armat s-a produs la sediul Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA, luni, după ce un bărbat aflat într-o maşină de teren a încercat să intre forţat pe poarta principală de acces a agenţiei. Ulterior, s-a aflat că au fost doi atacatori, care se deghizaseră în femei, porivit Online Report.

  În maşina agresorilor s-au descoperit droguri şi o armă, potrivit NBC. Atacatorii conduceau o maşină de teren, marca Ford Escape, pe care o furaseră.

  Celor doi bărbaţi deghizaţi în femei, care au comis atacul, li se refuzase accesul în baza securizată. După ce au fost refuzaţi, ei au intrat cu viteză marew în poarta principală. Atunci a izbucnit schimbul de focuri între gărzile de securitate şi agresori. Unul dintre ei a fost ucis de gloanţele poliţiştilor, iar celălat rănit.

  Poliţia americană a informat că doi bărbaţi deghizaţi în femei au atacat cartierul general al Agenţiei Naţionale de Securitate, potrivit businessinsider.com.

  Bărbatul a fost împuşcat mortal de către agenţii de securitate care păzesc obiectivul. MyFox DC a informat că poliţia a intervenit armat după ce maşina a încercat să rupă poarta principală care duce la Fort Meade (Maryland).

  locul_incidentului_t_34308300

  Postul local de ştiri, WTOP, a informat că, iniţial, două maşini de teren avariate s-au îndreptat către poarta principală a obiectivului.

  La rândul său, postul de televiziune NBC a raportat că serviciile de salvare “au fost văzute acordând îngrijiri medicale unui bărbat în uniformă, care a fost urcat într-o ambulanţă”. De asemenea, Associated Press a confirmat că două persoane au fost rănite în urma incidentului şi că sunt acum sub supraveghere medicală.

  Poliţia din Fort Meade a declarat pentru Washington Post, la ora locală 9:30, că “nu are informaţii” pentru moment.

  Incidentul a avut loc pe o proprietate de guvernului american, iar poliţia locală a direcţionat presa către agenţia NSA, unde a avut loc incidentul. Autorităţile americane încearcă să afle care a putut fi mobilul atacului.

  Fort Meade este un obiectiv al armatei americane care găzduieşte cartierele generale ale US Cyber Command, NSA, precum şi Defense Courier Service şi Defense Information Systems Agency.

  Sursa: Online Report

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.