vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Astăzi este Ziua Star Wars! Care sunt evenimentele dedicate Star Wars Day în România

  de - | 4 mai 2016, 8:51 AM | Pop Culture

  0

  Ziua Star Wars este sărbătorită încă din 1979, când Margaret Thatcher îşi prelua funcţia de premier. Atunci, susţinătorii acesteia au încurajat-o cu celebra replică din film „Forţa fie cu tine!” („May the force be with you”).

  Ținând cont că în engleză această replică seamănă sonor cu data de 4 mai,  se explică și data aleasă. „May the fourth” / „May the force…”

  Cu timpul, sărbătoarea a căpătat popularitate, devenind prilej pentru a omagia franciza cinematografică şi pe creatorul acesteia, regizorul american George Lucas.

  Fanii din întreaga lume sărbătoresc această zi fie prin postarea de conţinut cu şi despre „Star Wars” în social media, fie organizând petreceri de vizionare a seriei „Star Wars”, îmbrăcând costume şi haine „Star Wars” şi îmbogăţindu-şi colecţia de produse „Star Wars”.

  Star Wars Day este marcată şi în România, în capitală. Fanii de toate vârstele sunt invitaţi în București la Cine Grand, unde de la ora 19:00 va avea loc un eveniment special pentru a marca Ziua Star Wars .

  În foaierul Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City va fi amenajată o zonă cu scenă unde trei cavaleri Jedi vor face antrenamente cu copiii, între orele 15 și 20. Totodată, vor fi o zonă în care fanii Lego din asociaţia Brickenburg vor construi o machetă cu universul „Star Wars”, dar şi alte activităţi dedicate copiilor

  Cel din urmă film al seriei ”Războiul stelelor” a avut încasări record. Se pregăteşte următorul, a cărui lansare va fi în 2017.

  Franciza „Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

  sursa: EuropaFM.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.