Update Localurile a 15 din cele 21 de localități restricționate rămân în continuare închise în județul Arad

  de Raluca Medeleanu | 8 septembrie 2020, 10:37 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  În aceste zile a fost analizată situația din zonele județului Arad unde numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus a făcut ca patronii localurilor să nu poată deschide în același timp cu cei din municipiu, iar astăzi DSP depune raportul la Prefectura Arad.

  Dacă în 1 septembrie restaurantele și cafenelele din Arad și-au deschis porțile pentru clienți și în interior, un număr de 21 de alte localități din județ au rămas cu ele închise, clienții având voie să fie serviți doar pe terase. Decizia a fost luată de Comitetul județean pentru situații de urgență întrucât în cele 4 orașe și 17 comune nu a fost îndeplinită condiția ca îmbolnăvirile să nu depășească pragul de 1,5/1.000 locuitori.

  Localitățile în care au fost păstrate restricțiile, provizoriu, pe o perioadă de 7 zile, sunt Curtici, Ineu, Sântana, Sebiș, Almaș, Archiș, Bârsa, Bocsig, Brazii, Buteni, Cărand, Dezna, Grăniceri, Gurahonț, Pleșcuța, Seleuș, Șicula, Sintea Mare, Tauț, Ususău și Vârfurile.

  După cum spuneam, măsura a fost dată pe o perioadă de 7 zile, după care trebuia o reanaliză a situației. Astăzi, DSP trimite raportul la Prefectură, iar îndată ce acesta va fi făcut public, vom reveni cu o actualizare asupra acestui articol, pentru a vă informa dacă restaurantele din localitățile menționate vor putea deschide sau vor trebui să se supună, în continuare, restricțiilor.

  Update

  În urma analizei trimise de DSP, în această după-amiază Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență a decis ca din cele 21 de localități în care proprietarii restaurantelor nu au avut voie să deschidă partea interioară a localului, să rămână în continuare suspendată activitatea interioară a celor situate în 15 dintre aceste localități.

  Redăm mai jos comunicatul emis de către Prefectura Arad:

  „Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori, se dispune suspendarea activității cu publicul, pe o durată de 7 zile (începând cu data de 09.09.2020 și până data de 15.09.2020 orele 2400), a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din următoarele localități: Ineu, Sebiș, Almaș, Archiș, Bârsa, Buteni, Cărand, Conop, Dezna, Gurahonț, Pleșcuța, Seleuș, Șofronea, Tauț și Vârfurile”, se arată în comunicatul Prefecturii.

  Menționăm că în unele cazuri, precum Șișarovăț, care au un număr mare de cazuri, s-a luat în calcul și locul unde sunt înregistrate cazurile, de aceea nic nu sunt aplicate restricții pentru restaurante. La Șiștarovăț, de exemplu, focarul de 21 de persoane îmbolnăvite este înregistrat într-un loc izolat de comunitate. „E un focar la un cămin de pacienți neuropsihiatrici care a apărut în ultimele zile. Avem 21 de pozitivi izolați, doar câteva anexe ale căminului. Asta nu însemană că procentul de 52,02 afectează comunicatea și școala. E un focar izolat și vom lua toate măsurile necesare ca să nu ajungă la populație”, declara ieri Horea Timiș, la conferința susținută la sediul Inspectoratului Școlar Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.