duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Astăzi, 3247 de elevi arădeni au susținut proba de Matematică la Evaluarea Națională

  de Special Arad | 17 iunie 2020, 4:02 PM | Educaţie

  0

  (foto: Digi24)

  Astăzi, 17 iunie, aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut, la nivel național, cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.  

  Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în județul Arad, la această probă de examen au fost prezenți 3247 de candidați, iar 343 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Un candidat se află în izolare. Acesta va susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie.

  Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

  Mâine, 18 iunie, 10.294 de elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

  Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

  În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. 

  Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

  Biro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.