joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Asta înseamnă să fii mafiot? Cum s-a îmbrăcat un arădean la meciul lui Poli?

  de Lucian Dănilă | 14 septembrie 2015, 2:45 PM | Sport

  0

  O grămadă de arădeni au asistat aseară la partida de la Timișoara dintre ACS Poli și Steaua. Vorbim despre un fenomen – fotbalul – în care ne cam pierdem în detalii, în care identitățile cluburilor au devenit hilare iar „miștoul” (n.r. vorba miticilor) este tot mai mult la el acasă, uitând de fapt să ne uităm la bârna din propriul ochi.

  Pe tabela de la stadionul Dan Păltinișanu echipele erau prezentate astfel: Poli Timișoara – FCSB. Final: 1-0. Păi unde e ironia? Acea Poli Timișoara e chiar Poli Timișoara aia care elimina Celtic și Atletico Madrid. Păi nu e… E fosta grupare din Recaș, în timp ce o altă Poli, cea care a fost adoptată și de marea majoritate a galeriei de pe Bega joacă prin Liga a 3-a și e ASU Poli.

  La golul lui Hernandez, din cei 20.000 de spectatori care au asistat la meci nu știm dacă s-au bucurat mai mult de 3.000 pentru că țineau cu Poli, vreo 7.000 erau anti-Steaua, iar ceilalți 10.000 se mușcau de degete de necaz că pierde… Steluța… Cam așa s-a ajuns cu fenomenul fotbal în Timișoara.

  Am susprins însă un arădean mai special în tribunele stadionul Dan Păltinișanu. Este vorba despre Dan Stupar, antrenorul echipei secunde a clubului UTA, această noua UTA, dar nu divagăm din nou în tot felul de istorii și comentarii. „Stupi” a venit la meciul echipei Poli îmbrăcând treningul echipei UTA. Dacă în trecut ar fi fost o mare problemă să te afișezi astfel la Timișoara, acum, Stupar nu a întâmpinat nici cea mai mică problemă, atmosfera la meciul la care am asistat fiind una mai degrabă de teatru sau de relaxare.

  Cei care îl cunosc pe Dan Stupar îl știu ca un mare utist. A îmbrăcat tricoul echipei arădene în anii 80-90, având performanțe frumoase alături de Mitu, Ungur, Țucudean, Sinescu, Mutică, Radu George, Gaica, Grad, Coraș și ceilalți. Spre final de carieră, după câțiva ani în Ungaria, la Debrecen, „Stupi” a îmbrăcat și tricoul alb-violet al lui Poli Timișoara. Era în perioada Zambon, el fiind numit chiar antrenor principal al grupării de pe Bega la un moment dat.

  Deci, dacă tot a devenit virală pe rețelele de socializare expresia „Asta înseamnă să fii mafiot”, Dan Stupar poate intra lejer în această categorie. Pe facebook, postarea cu Stupar în treningul echipei UTA alături de Michel Vlad a adunat peste 300 de aprecieri!

  Este celebru momentul în care, cu patru ani în urmă, la un derby UTA – Poli disputat la Arad, „Stupi” l-a scuturat serios pe actualul director sportiv al formației timișorene, Daniel Stanciu, acesta părăsind stadionul din Calea Aurel Vlaicu cu ochiul bandajat. Aseară, Stanciu a fost printre cei mai fericiți de pe stadion…

  stupi2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.