duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Asta a durut mai tare ca toate celelalte înfrângeri… UTA s-a făcut de rușine în fața unei echipe în pericol de faliment

  de Lucian Dănilă | 23 ianuarie 2022, 8:51 PM | Sport | Topic special

  4

  UTA a pierdut din nou pe propria arenă. Această înfrângere, însă, este cea mai dureroasă dintre toate din acest sezon mai ales că vine după pauza de iarnă în care arădenii au punctat destul de mult în campania de achiziții, iar adversara de astăzi, Gaz Metan, este aproape de faliment, cu datorii enorme atât la proprii jucători cât și după o decizie de la TAS.

  În timp ce UTA a reușit să aducă în această iarnă pe unul dintre cei mai buni jucători din istoria celor de la Gaz, Dumitru Cardoso, gruparea din Mediaș și-a pierdut câțiva dintre cei mai buni jucători: Deaconu sau Alceus.

  Nimeni din club, fie că vorbim despre cei din conducere, despre cei din staff-ul tehnic sau dintre jucători, nu se gândea decât la victorie, una care trebuia – teoretic – să fie una facilă, una care să repună UTA pe orbita pentru lupta la play-off. La fel și fanii arădeni. Socotelile astea, însă, n-au avut niciun suport în ceea ce am văzut pe teren.

  Prima parte a fost una dominată clar de UTA, dar am revăzut același joc cu care ne-am obișnuit în lunile noiembrie și decembrie. Un joc dominat de UTA, cu pressing avansat în jumătatea adversă, cu mingi aduse până lângă careu dar și cu obișnuitele ocazii mari ratate de Vukcevic sau Dangubic. Vukcevic a ratat singur cu portarul, în timp ce șutul din careu al lui Dangubic a fost pe direcția portarului Vâlceanu. Miculescu a fost și el de câteva ori la finalizare, dar loviturile sale de cap fie au fost parate de Vâlceanu, fie s-a dus mingea pe lângă poartă.

  A fost o repriză albă din punct de vedere al scorului, dar jocul ne îndreptățea să credem că urmează o a doua parte în care, odată cu schimbările, să vedem acel plus și pe tabelă. De la vestiare s-au întors alte echipe, UTA mult mai înceată și lipsită de inspirație, iar Gaz Metan s-a întors pe teren cu gândul să pună probleme și la poarta lui Iacob.

  gaz 3

  Vlad Morar a tras primul semnal în minutul 58, atunci când a fost singur în mijlocul careului, dar șutul său din voleu a trecut milimetric pe lângă poartă. Filip era să dea și el lovitura, dar, deși atenționată, arădenii nu au schimbat nimic în joc. Balint a ales să-l trimită pe Dima titular, în timp ce mai maisvii Erico sau Medjimorec erau pe bancă. Tocmai Dima a respins slab cu capul în minutul 66, atunci când mingea a ajuns la Vlad Morar și fostul jucător al Bătrânei Doamne a lovit de data aceasta fără milă, cu un șut din voleu pe sub Benga, direct în interiorul plasei laterale. Era 0-1 și Balint abia atunci a decis să-l trimită în teren pe Cardoso. Degeaba, nici el și nici coechipierii săi nu au mai reușit să întoarcă situația din teren, astfel că UTA începe anul cu o înfrângere după o serie incredibilă de 9 meciuri fără victorie!

  O partidă care trebuia să fie o sărbătoare, una care să readucă speranța, s-a transformat într-un eșec total, un eșec la capătul căruia Balint a s-a îndreptat spre vestiare în fluierăturile multora dintre fani.

  Bătălia pentru play-off pare pierdută, dar de acum încep problemele cu adevărat mari: urmează o luptă deosebit de grea pentru salvarea de la retrogradare…

   

  UTA – Gaz Metan 0-1 (0-0)

  Vlad Morar 66

  UTA: Iacob – Vukcevic (46 Baravykas), Benga, Dima, Shlyakov – Roger, Batha, Ubbink, Miculescu – Dangubic (67 Cardoso) – Laukzemis (75 Ongaro).

  Gaz Metan: Vâlceanu – De Moura, Yuri, Horj, Dobrescu – Grădinaru, Filip, Lixandru (86 Gașpar), Trif – Irobiso, Vlad Morar (75 Kanda).

  Arbitri: G. Găman – la centru, Ad. Popescu (ambii din Craiova) și L. Imre Bucsi (Sf. Gheorghe) – asistenți.

  Obs. FRF: Fl. Hîncu (Brașov); LPF: R. Gabor (Hunedoara).

  Foto: Ciprian Petcuț

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.