marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Asociațiile de proprietari sunt guvernate de o nouă lege! Vreți să deveniți „Administrator imobile”? CCIA Arad organizează un curs

  de Special Arad | 27 noiembrie 2018, 1:43 PM | Știri Arad

  1

  Sunteți administrator sau președinte al unei asociații de proprietari? Sau, pur și simplu, sunteți interesat să deveniți administrator de imobile și vreți să știți exact ce presupune această activitate?

  Pentru a putea presta această activitate, aveți nevoie de un certificat de calificare profesională și de un atestat eliberat de primarul localităţii, plus cazierul judiciar care să dovedească faptul că nu ați suferit nicio condamnare pentru o infracțiune economico-financiară. Încălcarea acestor prevederi menționate la art. 64 din Legea nr. 196/2018 se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei!

  Atenție, asociațiile de proprietari sunt guvernate de o nouă lege!

  Este vorba despre Legea nr. 196/2018, un act normativ care abrogă vechea legislație privind asociațiile de proprietari.

  „Vestea bună este că am anticipat deja situația sensibilă în care vă aflați acum! De aceea organizăm cursul de calificare ADMINISTRATOR IMOBILE, care vă pregătește teoretic și practic pentru îndeplinirea responsabilităților dumneavoastră în contextul modificărilor aduse de Legea nr. 196/2018, cu accent pe riscurile la care vă expuneți în cazul în care nu aplicați corect aceste modificări. La sfârșitul cursului se eliberează certificatul de calificare profesională, solicitat de autoritățile publice locale pentru dobândirea calității de administrator de condominii”, anunță Camera de Comerț, Industrie și Agrigultură Arad.

  Detalii curs:
  Locaţie curs: CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA ARAD
  Perioada: 17 IANUARIE – 17 IULIE 2019
  Durata: 720 ore (6 luni)
  Acces: Studii medii

  Certificare: certificat de calificare recunoscut ANC.
  Termen limită de înscriere: 20 decembrie 2018.

  Condiții de înscriere: Înscrierea și rezervarea locurilor este condiționată de achitarea unei taxe de 30% din costuri, ce va fi considerată avans din taxa de înscriere.

  Informații suplimentare: CCIA Arad – prof. Carmen Crişan – Manager Formare Profesională, telefon 0730188299 , email [email protected].

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este sanatos, sa fim precauti.
   Deja legea este propusa pentru modificare.
   Legea nr. 196/2018 este un exemplu despre cum inteleg alesii nostri sa gestioneze treburile tarii.
   O multime de prevederi sint neconstitutionale, incalca drepturi deja cistigate, incalca regulamente europene, obligatorii in Romania.
   Bunaoara situatia de fata.
   Scrie in lege cine poate fi administrator?
   Nu.
   Se face vorbire despre cine poate fi presedinte, al asociatiei, cine poate fi cenzor al asociatiei, si in ce conditii.
   Daca lecturam Legea nr. 196/2018 concluzionam ca oricine stie sa scrie si sa citeasca poate face un curs si devine administrator.
   De asemenea, asociatiile de proprietari sint tratate ca si cind ar fi infiintate la libera alegere a membrilor similar cum sint infiintate asociatiile in temeiul OG nr. 26/2000, privitor la asociatii si fundatii.
   Gresit,
   Proprietarii de apartamente nu vor sa infiinteze asociatii de proprietari, nu au nici un interes,
   Nu au nici un profit din asta.
   Legea ii obliga sa infiinteze asociatiile de proprietari.
   Iar acestea au un obiect unic de activitate: administrarea cotei comune.
   Dar pentru a invata acest lucru, nu este nevoie de un curs cu durata de 720 ore.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.