Asociațiile de proprietari din Arad care nu îngrijesc spațiile verzi vor primi amendă de până la 2000 lei

  de Special Arad | 18 September 2019, 8:57 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Direcția Generală a Poliției Locale din Arad atenționează că asociațiile de proprietari de pe raza municipiului care nu întrețin în mod corespunzător spațiile adiacente imobilelor au ajuns în vizorul autorităților locale. Astfel, pe durata acțiunilor de patrulare întreprinse de polițiștii locali cu atribuții de protecția mediului, au fost identificate o serie de situații în care asociațiile de locatari nu au respectat obligația de a întreține spațiile verzi din proximitatea clădirilor.

  Pe cale de consecință, ca o primă măsură de prevenire a proliferării florei spontane ce conferă un aspect neîngrijit zonelor verzi aflate în vecinătatea caselor, condominiilor sau blocurilor din municipiu, asociațiile de proprietari care nu s-au conformat dispozițiilor legale au fost somate de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului în vederea intrării în legalitate.

  Totodată, oamenii legii au stabilit termene stricte pentru remedierea neconformităților, cu mențiunea că, asociațiile care nu se vor conforma acestor recomandări sunt pasibile de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile HCLM 162/2006, privind normele de gospodărire a municipiului. Potrivit normativelor în vigoare, cuantumul amenzii contravenționale este cuprins între 1501 și 2000 de lei, efectele măsurii sancționatorii pecuniare răsfrângându-se asupra tuturor membrilor asociației.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Totul este bine si frumos. Trebuie sa tinem curat in jurul casei noastre. Politia licala vine sa ne amendeze daca nu facem dar NIMENI nu da solutia pentru CE FACEM CU RESTURILE VEGETALE??? Retim nu la duce, daca le anestecam cu gunoiul menajer ne amendeaza( a ajuns si Retimul sa ne ameninte cu amenzi!!!), daca nu facem curat ne amendeaza Politia Locala. Deci oricum o dam picam prost. Locuiesc pe o strada cu multi pomi. A inceput sezonul frunzelor. Primaria nu face curat, noi daca nu curatim ne amendeaza, daca facem curat Retim refuza sacii cu frunze uscate. Cine face ordine in aceasta problema ?

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.