sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Asociația Turism Alternativ organizează: Curățenie și povești la Maria Radna

  de Special Arad | 22 octombrie 2019, 10:35 AM | Știri Arad | Turism

  0

  Asociația Turism Alternativ prin proiectele Școala de Turism Alternativ și Arad Free Tours alături de Basilica Maria Radna vor organiza, pe 26 octombrie, o acțiune de curățenie în podul Mănăstirii Maria Radna. Basilica papală a fost restaurată în urmă cu câțiva ani, printr-un proiect cu finanțare europeană. Muncitorii care au lucrat la Radna au lăsat în urmă resturi de materiale de construcții, ambalaje de mâncare, peturi de bere și alte deșeuri pe care nu s-au obosit să le arunce unde le-ar fi fost locul.

   „Celor ce slujesc la Maria Radna le este imposibil să curețe podul, astfel că am decis să organizăm o acțiune de ecologizare. Îi așteptăm pe toți doritorii să vină cu chef de muncă și dorința de a afla povești despre Basilica Maria Radna și despre orașul Lipova. Noi venim cu saci de gunoi, cu mănuși, dar și cu poveștile pregătite, pentru a îmbina utilul cu plăcutul”, spun reprezentanții Asociației Turism Alternativ.

   Pe lângă curățenia de la biserică, participanții vor putea lua parte și la un tur al mănăstirii, un tur al orașului Lipova organizat cu sprijinul ghizilor de turism din cadrul proiectului Arad Free Tours, dar și la o vizită la Muzeul Orășenesc Lipova, parte a Complexului Muzeal Arad. „Vino alături de noi! Vom da o mână de ajutor și vom afla istorii neștiute despre locurile pe care le vom vizita. În plus, din turnurile Basilicii priveliștea peste Valea Mureșului este impresionantă, vă promitem”, adaugă cei de la Asociația Turism Alternativ.

   

  Programul acțiunii de pe 26 octombrie este următorul:

  9:00 – Întâlnire pe platoul din fața Gării Centrale Arad, plecare cu mașinile personale*

  9:45 – Sosire la Basilica Maria Radna

  10-12 – Curățenie în podul Basilicii

  12-13 – Poveștile Basilicii Maria Radna

  13-15 – Poveștile orașului Lipova și vizită la Muzeul Orășenesc

   

  *Cei care nu au mașini, însă doresc să participe, sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0724 362 434

  **Opțional, vom putea servi masa la un restaurant din Lipova. În cazul în care condițiile meteo permit, vom face o urcare la Cetatea Șoimoș

   

  Asociația Turism Alternativ a fost înființată acum câțiva ani, cu scopul de a promova locurile frumoase din țară și străinătate, într-un mod diferit. Un turism altfel, mai responsabil, mai axat pe protejarea locurilor pe care le vizităm. Tocmai de aceea am decis să ajutăm la curățarea podului Basilicii Maria Radna, un loc vizitat de zeci de mii de turiști și pelerini an de an.

   

  Școala de Turism Alternativ este un demers al Asociației Turism Alternativ de a da oameni realmente pregătiți domeniului turismului, pentru că bazele oricărui lucru sustenabil și de durată încep cu educația și cu schimbarea mentalității.

   

  Basilica Maria Radna a fost construită începând cu anul 1722, în urmă cu aproape trei decenii fiindu-i conferit titlul de Basilica Minor de către Papa Ioan Paul al II-lea. Ansamblul monumental este format din biserica propriu-zisă și din alte trei corpuri de clădire, toate monumente istorice și de arhitectură din secolele al XVIII-lea și al XIX.

  Evenimentul pe Fcebook:  https://www.facebook.com/events/398048317782461/

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.