Asociația citizenit invită arădenii la proiecția filmului „A.I. at War”

  de Special Arad | 11 May 2022, 2:00 PM | Cultură | Film

  0

  Citizenit împreună cu One World Romania invită cinefilii arădeni în data de 13 mai, de la ora 20:00, în curtea interioară a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, la proiecția filmului documentar „A.I. at War”.

  „A.I. at War” este filmul de deschidere a celei de-a 15-a ediție a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

  „Documentarul «A. I. at War’» radiografiază zone (estetice, politice, geografice) de război. O face într-un mod cât se poate de complex, apt să dea seamă de remarcabila densitate a timpului prezent, care însă își are originea într-un dispozitiv foarte simplu. Într-adevăr, inspirația dintr-o bucată a jurnalistului și regizorului Florent Marcie ține de «cooptarea» în proiect a unui roboțel cu design simpatic – o fățucă zâmbitoare –, care să-l acompanieze prin regiunile conflictuale (de la Orientul Mijlociu la străzile scuturate de încleștări civile ale Parisului) pe unde se perindă cu camera. Să nu ne pripim, totuși: roboțelul e o jucărie cât se poate de serioasă, unul dintre cele mai avansate exemplare ale momentului, capabil să integreze o sumedenie de informații de natură diversă în creierul său virtual. Așa se face că Sota, pe numele lui, va deveni rapid un partener de nădejde pentru cineast – iar reacțiile sale prea umane, căci imposibil de falsificat, vor constitui contrapunctul (sau complementul) imaginilor extraordinare pe care le vedem. Prin această paradoxală alianță a inteligențelor (cea naturală cadrează, cea artificială interpretează), «A. I. at War» se impune drept unul dintre acele filme – rare – ce luminează pătrunzător societatea actuală, inventând o privire nouă, care chestionează totul fără repaus’’. (Victor Morozov)

  Proiecția are loc în curtea interioară a Bibliotecii Județene Arad (str. Gh. Popa de Teiuș nr. 2-4). În cazul unor condiții meteo nefavorabile, proiecția se va desfășura în interiorul bibliotecii.

  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

  Evenimentul are loc în cadrul Festivalului One World România #15 și este organizat de citizenit în parteneriat cu Asociația One World Romania și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.