duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Aryna Sabalenka e regina de la Australian Open după o finală fadă cu Zheng

  de - | 27 ianuarie 2024, 12:30 PM | Internaţional | Sport

  0

  (foto: Australian Open/Facebook)

  Cine a spus că întâlnirea din semifinalele Australian Open, dintre Coco Gauff și Aryna Sabalenka, a fost adevărata finală a competiției a avut dreptate. Pentru că în finala de astăzi, bielorusa a defilat contra chinezoiacei Qinwen Zheng, care, la 21 de ani, s-a pierdut în fața mașinăriei de tenis. A fost 6-3, 6-2, într-un meci fără istoric.

  Aryna Sabalenka a venit la Melbourne cu un singur gând: să-și apere titlul câștigat anul trecut după o luptă palpitantă cu Rybakina. Și a executat tot ce i-a ieșit în cale, până în semifinale nicio adversară nereușind să câștige mai mult de 3 game-uri într-un set. A avut apoi un pic de furcă împotriva lui Coco Gauff, care a izbutit să ducă primul set în tiebreak și să ia 4 game-uri în cel de-al doilea.

  Partea de debut a finalei de la Australian Open nu a avut istoric. Bielorusa s-a desprins rapid la 3-0, după care și-a menținut constant avantajul. Chinezoaica a salvat 4 mingi de set, dar doar a prelungit puțin agonia, pierzând cu 6-3. Al doilea set s-a desfășurat cam după același scenariu, cu Aryna Sabalenka mergând ceas, în fața unei Zheng fără reacție.

  Locul 2 mondial s-a dus la 2-0, adversara a reușit un game, după care a bieorusa a defilat, câștigând tot până la final: 6-2, după o oră și câteva minute de joc într-o singură direcție, spre dezamăgirea unora dintre spectatori, care voiau să vadă un scenariu mai palpitant. Au avut parte de ceva spectacol în ultimul game, în care Zheng s-a agățat de adversara sa și salvat 4 mingi de meci. Și cam atât.

  În urma acestui rezultat, Aryna Sabalenka și-a păstrat cele 2.000 de puncte WTA câștigate anul trecut la Melbourne. Rămâne pe locul 2 în clasament, dar se apropie la 865 de puncte de liderul Iga Swiatek, pierdută pe drum în fazele inferioare ale competiției.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.