joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Artiștii Filarmonicii Arad compensează lipsa concertelor în Sala Palatului Cultural cu un videoclip filmat și compus de la distanță | Video

  de Tomck@t | 3 mai 2020, 5:54 PM | Cultură | Muzică

  0

  A trecut o lună și trei săptămâni de când Filarmonica de Stat Arad – precum și celelalte instituții culturale – și-a suspendat în întregime activitatea profesională… dar nu și cea artistică.

  Pentru cei care duc dorul concertelor simfonice, artiștii Filarmonicii vin astăzi cu o surpriză, cu interpretarea inedită a simfoniei „Oda bucuriei” (cunoscută și ca simfonia a IX-a), de Ludwig van Beethoven. Videoclipul este compus din mai multe fragmente, deoarece fiecare artist a înregistrat partea sa instrumentală separat, de acasă.

  Iată rezultatul:

  Pentru că “muzica pornește de la inimă și se adresează inimilor”, noi, artiștii din cadrul Filarominicii Arad, dorim să…

  Posted by Artiștii Filarmonicii Arad on Sunday, May 3, 2020

  „Pentru că «muzica pornește de la inimă și se adresează inimilor», noi, artiștii din cadrul Filarmonicii Arad, dorim să vă dăruim din inimile noastre o lucrare muzicală prin care să exprimăm dorul de scenă și de publicul nostru iubit. Am ales ca acest dar muzical să fie «Oda Bucuriei» – și nu doar pentru că se apropie ziua de 9 Mai, ziua Europei, ci pentru că această lucrare este considerată simbol al valorilor comune ale țărilor membre UE. Pentru noi, astăzi, această lucrare este un simbol al valorilor comune artist – public iubit și apreciat”, spun artiștii care au venit cu inițiativa.

  Pagina de Facebook „Artiștii Filarmonicii Arad”, precum și înregistrarea online a lucrării, au fost realizate la inițiativa muzicienilor Filarmonicii Arad, fără niciun fel de implicare sau sprijin din partea conducerii sau sindicatului instituției de cultură.

  Montajul audio și video a fost realizat de Sergiu Bacoș.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.