Arta care fructifică timpii morți de așteptare: „Lumini Zodiacale”

  de [email protected] | 5 June 2014, 9:19 AM | Știri Arad

  0

  Fundația Umanitară Art Mondo din Arad vă invită astăzi, 05.06.2014, la lansarea proiectului „My house. Experiment textil”. Artistul care inaugurează acest proiect este doamna Prof. Univ. Dr. Rodica Banciu Regep cu lucrarea „Lumini Zodiacale”.

  „Deoarece publicul în galeriile de artă se rărește pe zi ce trece și încet încet dispar consumatorii acestui gen, dorim scoaterea din tipare a vechiului mod de expunere al operelor de artă și apropierea prin acest fel de publicul larg. Este vorba de un șir de expoziții de durată scurtă, de o zi, pe fațada unei case din oraș, în fața unei stații de tramvai foarte populate, deoarece deservește două licee, o școală generală, trei grădinițe, două biserici, etc., deci o stație intens utilizată, unde timpii morți de așteptare ai oamenilor se adună la ore pe parcursul unei zile întregi. Astfel, dorim să fructificăm acet timp mort de așteptare, oferindu-le un alt fel de imagine a fațadelor. Expunerea operelor de artă pe fațadele clădirilor din oraș în puncte cheie, nu numai că le face accesibile publicului dar putem spune că le face inevitabile”, spune coordonator proiectului, Alina Paina.

  Locația evenimentului: Calea Timișorii nr. 4, Arad, cartier Aradul Nou.

  Prof. Univ. Dr. Rodica Banciu Regep este membră a UAP România, filiala Timişoara, membră a A.N.F.D.U.R. (Asociaţia Femeilor cu Diplomă Universitară din România), are un doctorat în domeniul Arte Vizuale (2004) și din 2007 este conducător de doctorat în domeniul Arte Vizuale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.