duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Art Encounters, evenimentul din Timișoara și Arad, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

  de Special Arad | 5 mai 2017, 5:37 PM | Regional

  0

  În cadrul unui eveniment desfășurat la Timișoara pe 5 mai 2017, la Muzeul de Artă Timișoara, bienalei Art Encounters i-a fost acordat Înaltul Patronaj al Președintelui României. Mesajul de susținere al președintelui este important pentru recunoașterea publică a rolului pe care cultura îl are în dezvoltarea durabilă și echilibrată a societății.

  Prin dialogul constant între artişti şi public, între arta contemporană românească și scena internațională, Art Encounters se alătură unei serii de evenimente de importanță culturală majoră din România, precum Festivalul George Enescu sau Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

  „Președintele României este un convins susținător al culturii, ca expresie a identității persoanelor și colectivităților. Președintele este de mult timp un politician care a înțeles rolul constitutiv al culturii, în bogația diversității expresiilor ei, în echilibrul și dezvoltarea durabilă a localităților. Prin acordarea Înaltului patronaj pentru Art Encounters, E.S. Klaus Iohannis, Președintele României, a dorit să remarce atât deschiderea acestei manifestări către un public larg, cât și contribuția ei inovatoare la aderarea de către acest public la valorile ce caracterizează dialogul cultural european contemporan”, transmite consilierul prezidențial Sergiu Nistor.

  inaltul patronaj art encounters

  „Arta contemporană transformă experiența cotidiană în expresie artistică, reflectând stările și emoțiile oferite de contextul social în care artiștii își desfășoară activitatea. Art Encounters promovează artiștii români, într-un mediu cultural european, oferindu-le posibilitatea de a iniția un dialog cu publicul larg, dar și cu cel de specialitate, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.”, transmite Ovidiu Șandor, președinte al Fundației Art Encounters.

  Tema din acest an, „Viața – mod de întrebuințare” propune o reflecție angajată și susținută asupra lumii în care trăim, din care pot ieși la suprafață diferite feluri de a ne imagina societatea, relațiile dintre oameni în comunitate și mentalitățile fiecăruia dintre noi. Scopul bienalei este harta culturală și socială pe care o desenează, având în vedere atât modurile de interpretare a lumii și a societății pe care artiștii invitați le propun, cât și contribuția activă a publicului la diversificarea acestora.

  17880570_688529851337613_4096179164854907558_o

  „Felul în care vedem arta contemporană aparține fiecăruia dintre noi. Nu există mod corect sau greșit atunci când vorbim de interpretarea intrinsecă a unei lucrări, existăm doar noi, fiecare cu experiențele și modurile noastre de a privi lumea. Sunt convins că fiecare om care va trece pragului unui eveniment din cadrul bienalei va găsi ceva care să i se potrivească”, mai transmite Ovidiu Șandor.

  Art Encounters 2017 va avea loc în Timișoara și Arad în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.