„Armonii” – un carnaval cromatic-artistic la Muzeu

  de [email protected] | 30 May 2014, 3:10 PM | Cultură

  0

  „Armonii”. Cu un astfel de titlu clișeic și aparent dat la nimereală, parcă în lipsă de inspirație, se recomandă noua expoziție de pictură din sala Ovidiu Maitec a Complexului Muzeal Arad. Ajungând însă acolo, aruncând un ochi până și fugitiv peste tablourile expuse în cele patru săli, lucrările te obligă oarecum la un slow down, la o meditație, la o analiză mai pașnică, oferind, generos, o adevărată armonie generală. Artistul venit din Buzău nu este foarte cunoscut în Arad, dar ne-a fermecat instantaneu prin roadele muncii lui. Bun venit la Arad, Gheorghe Ciobanu!

  Stilul operelor se aventurează pe terenurile abstractului, combinând pictura naivă cu suprarealismul, iar în ceea ce privește tema generală… e cam de prisos să o cauți. Găsești forme geometrice, forme feminine abstractizate, forme cosmologice, sau câteva instantanee de natură statică cu accentul mai degrabă pe mixtura culorilor decât pe detaliul tehnic. Un adevărat „carnaval” cromatic-artistic te întâmpină pe etajul 2 al Muzeului (deasupra Bibliotecii)… o armonie ostentativă, dar liniștitoare.

  La vernisajul de joi au vorbit curatorul Adriana Pantazi și artistul arădean Onisim Colta.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.