vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Armata rusă deține controlul asupra fabricii de cocs din Avdiivka, ultimul bastion al Ucrainei din zonă

  de - | 19 februarie 2024, 8:35 AM | Internaţional

  0

  Armata rusă a preluat controlul total al uzinei de cocs și produse chimice Avdiivka, au anunțat luni agențiile de presă rusești de stat, după ce cea mai mare parte a orașului a căzut în mâinile forțelor ruse în weekend, în urma unor luni de lupte devastatoare.

  Rusia a declarat duminică că deține controlul asupra orașului din regiunea Donețk, dar că unitățile ucrainene erau înrădăcinate la uzină – ultimul bastion al Ucrainei la marginea nord-vestică a Avdiivka, scrie reuters.com.

  Avdiivka, care avea o populație de aproximativ 32.000 de locuitori înainte de război și care este numită Avdeievka de către ruși, a fost ocupată pentru scurt timp în 2014 de separatiștii susținuți de Moscova, care au cucerit o porțiune din estul Ucrainei, dar a fost recucerită de trupele ucrainene care au construit fortificații extinse.

  Avdiivka se află în regiunea industrială Donbas, la 15 km la nord de orașul Donețk, ocupat de ruși. Înainte de război, uzina de cocs din epoca sovietică era una dintre cele mai mari din Europa.

  Generalul-colonel Oleksand Sîrskîi, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, a declarat că trupele sale s-au mutat pe poziții mai sigure în afara orașului „pentru a evita încercuirea și pentru a păstra viețile și sănătatea militarilor”.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.