luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Armata e în Piața Avram Iancu cu un T.A.B., puști și mitraliere. Este Ziua Unității Militare 01249 | Video

  de Tomck@t | 12 iunie 2023, 2:30 PM | Știri Arad

  3

  Un vehicul blindat T.A.B. C-79 și un rând de corturi militare ies în evidență din depărtare în Piața Avram Iancu. Este o expoziție cu ocazia Zilei Unității Militare 01249, iar trecătorii se pot „juca” și se pot poza doar astăzi, până la ora 18, cu puști, pistoale, mitraliere, un aruncător de grenade și un sistem antitanc portativ (fără muniții, evident).

  La fața locului, în corturile amplasate în Piața Avram Iancu, arădenii pot afla mai multe detalii despre Unitatea Militară 01249, despre cariera militară, despre rezerviștii voluntari, dar și despre armele din dotarea militarilor arădeni, cum ar fi un pistol cu calibrul de 9 mm, un pistol și o pușcă mitralieră de calibrul 7,62 mm, o pușcă semiautomată cu lunetă (cal. 7,62 mm) și o altă mitralieră, tot de calibrul 7,62 mm.

  De asemenea, este expus un aruncător de grenade antitanc portativ A.G.-7, un sistem antitanc portativ Spike LR și, nu în ultimul rând, un T.A.B. C-79 (abreviere de la Transportor Amfibiu Blindat de Cercetare, model 1979), un vehicul blindat fabricat în România, clasificat ca un transportor blindat pentru trupe de către ONU, dar folosit de Armata Română ca un autoblindat de cercetare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.