Armata Chineză susține că a alungat un distrugător american care a intrat ilegal pe teritoriul său în Marea Chinei de Sud

  de - | 23 March 2023, 10:15 AM | Internaţional

  1

  (foto: navy.mil)

  Armata Chineză a transmis, printr-un comunicat de presă, că distrugătorul american de rachete ghidate Milius a pătruns ilegal în apele sale teritoriale, în dreptul insulelor Paracel. Susține că prin această acțiune, pacea și stabilitatea pe calea navigabilă au fost subminate, scrie Biziday, citând The Guardian.

  Armata Chineză a precizat că va menține o stare de alertă ridicată și va lua măsurile necesare pentru a proteja suveranitatea și securitatea națională, precum și pacea și stabilitatea în Marea Chinei de Sud.

  În replică, Marina Americană a informat că distrugătorul desfășura acțiuni de rutină în Marea Chinei de Sud și nu a fost alungat de partea chineză: “Statele Unite vor continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde le permite legislația internațională”.

  The Guardian explică faptul că insulele Paracel sunt un arhipelag disputat de China, Taiwan și Vietnam. Beijingul deține controlul de facto asupra insulelor și a construit pe ele diverse instalații și avanposturi.

  Statele Unite au legat mai multe alianțe cu țări din regiunea Asia-Pacific, cu scopul de a diminua influența Chinei în Marea Chinei de Sud și în strâmtoarea Taiwan.

  Sursa: Biziday.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.