marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Armata, chemată în ajutor la Timișoara! Cazul deratizării care a ucis trei persoane și a spitalizat alte cinci

  de - | 21 noiembrie 2019, 8:27 AM | Regional

  0

  Autopsiile asupra femeii și a celor doi copii de la Timișoara care au pierit după deratizarea făcută în blocul lor nu au stabilit legătura directă dintre moartea lor și otrava folosită. Legiștii vor face însă teste suplimentare mai ales că încă cinci locatari au fost internați cu simptome asemănătoare victimelor.

  Testele toxicologice vor spune clar abia peste o lună dacă otrava pentru șobolani a răpus o mamă de 29 de ani, pe fiul ei de trei ani și un bebeluș de nouă zile din vecini. Oricum legiștii au bănuieli clare.

  Suspiciunea este a unei intoxicaţii cu un agent toxic extrem de puternic, din categoria celor mai puternice toxice, a declarat Alexandra Enache, director IML Timiş.

  „Cel mai probabil aici a fost vorba de calea inhalatorie de contaminare. Și atunci, gazul acesta, odată ajuns în sânge, este metabolizat și nu se poate găsi în organism”, arată Raul Pătrașcu, asistent univ. dr. chimist.

  Până să confirme testele că substanța numită fosfină a fost fatală, suferința locatarilor o spune limpede. Încă cinci oameni, printre care trei copii, au sunat la 112 și au fost internați imediat.

  O tânără infirmă așteaptă cu nerăbdare rezultatul anchetei și pedepsirea vinovaților.

  „Suntem oameni, sunt persoane cu handicap în acel bloc, sunt copii mici. Eu trăiesc 21 de ani cu o povara, ca să ce? Să mor de la o deratizare în cameră?”, spune tânăra revoltată.

  Conducerea Poliţiei Timiş a anunţat în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc miercuri seara că o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) va sosi joi dimineaţa la Timişoara, pentru a efectua verificări suplimentare cu echipamente specializate în locaţiile în care s-a identificat prezenţa substanţei toxice, informează Agerpres.

  În cadrul aceleiaşi şedinţe, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş au informat că verificările efectuate la locaţiile din Timişoara în care a avut loc deratizarea care a dus la decesul a trei persoane şi la internarea altor zeci nu indică prezenţa unor substanţe toxice în spaţiile respective, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

  Citește mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.