joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arh. Gheorghe Seculici: „Arădenii au cultura muncii, cei mai mulți preferă naveta în locul șomajului”

  de - | 1 februarie 2023, 12:08 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Județul Arad are un număr de 2357 de șomeri, ceea ce procentual înseamnă 1,2% – a declarat arhitectul Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. La o populație de aprox. 410.000 de locuitori, sunt doar 1107 bărbați șomeri și 1250 de femei. Asta demonstrează, pe de o parte, în opinia președintelui Camerei de Comerț, forța mediului de afaceri din Arad, iar pe de altă parte cultura muncii la arădeni.

  „Spre deosebire de alte zone din țară, arădenii preferă să meargă la lucru chiar și în condiții stricte de disciplină, cum ar fi cele pretinse de companiile multinaționale, sau în situația în care unii dintre ei fac naveta câte 50 sau chiar 100 km pe zi pentru a ajunge la lucru”, a declarat arh. Gheorghe Seculici.

  La nivelul județului Arad, potrivit datelor Inspectoratului Județean de Statistică, câștigul salarial mediu brut este de 5847 lei, iar cel mediu net de 3628 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.