joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Argint pentru elevii de la „Ghiba” la Concursul Național „Intelligent Electricity Generation 2018”

  de Special Arad | 27 aprilie 2018, 8:11 AM | Educaţie | Topic special

  1

  În perioada 19-22 aprilie 2018 in Timișoara, sub egida Facultătii de Electrotehnică și Electroenergetică din cadrul Universitătii Politehnice Timișoara, s-a desfasurat cea de-a VIII-a ediții a concursului national „INTELLIGENT ELECTRICITY GENERATION-IEG 2018”.

  Elevii Colegiului Național ”Elena Ghiba Birta” participă constant la acest concurs reusind performante la nivel de idei și de grup si dobândind totodata competențe științifice, de comunicare si muncă în echipă.

  Cele 25 de echipe participante au abordat teme de actualitate, fiind evidentiate cele mai intalnite probleme în domeniul energiei și electrotehnicii.

  8 echipe ale Colegiului National Elena Ghiba Birta, aflate sub coordonarea profesorilor CIOARSĂ CARLIGEANU CONSTANTIN și VANCU RODICA au participat la „INTELLIGENT ELECTRICITY GENERATION-IEG 2018”.

  Echipa formată din elevii MEGYES MARK, TOTH ADRIAN și LUDMAJ ZSOLT s-a clasat pe locul II, cu lucrarea SISTEM DE ORIENTARE PENTRU SATELIT.

  Pentru performanta obtinuta, liceenii nostri de clasa a X-a au fost admisi cu nota 10 la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică din cadrul Universitătii Politehnice Timișoara, nefiind necesara sustinerea vreunui alt examen.

  Aceeași echipă, cu lucrarea MOTOR RACHETA a obtinut premiul II la “CONCURSUL NAȚIONAL DE INOVAȚIE TEHNICĂ ȘI IT-Da vinci 2017” desfasurat in București si organizat de Alexandru Mironov și Dumitru Prunariu(singurul cosmonaut român).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.