joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update Au ars 7 hectare de grâu între Nădlac și Peregu Mare

  de Special Arad | 20 iunie 2023, 6:21 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  Un lan de grâu a luat foc între localitățile Nădlac și Peregu Mare, anunță ISU Arad. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

  Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

  În sprijinul forțelor prezente acționează și pompierii voluntari ai SVSU Nădlac și Peregu Mare.

  UPDATE

  Incendiul a fost lichidat. În urma flăcărilor au fost afectate aproximativ 7 hectare de grâu, iar cauza probabilă de producere a acestuia a fost stabilită ca fiind jarul provenit de la o țigară nestinsă și aruncată la întâmplare.

  Pompierii militari reamintesc arădenilor că în perioadele caniculare crește riscul de incendiu din cauza temperaturilor ridicate.

  Pentru protejarea bunurilor dumneavoastră, a investițiilor în culturile agricole, a gospodăriilor puse în pericol de propagarea flăcărilor de la incendiile de vegetație uscată si nu în ultimul rând, pentru protejarea mediului și a animalelor al căror habitat natural este distrus de incendile de miriști și vegetație uscată, pompierii arădeni vă recomandă:

  ❗️nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vânt;
  ❗️nu aruncati la întâmplare resturile de țigări ori sticle sau cioburi, întrucât acestea din urmă pot provoca incendii, prin caldura solară radiantă (efectul de lupă)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.