Arbitrul arădean Mircea Ardelean a fost martor la eșecul Timișului!

  de Lucian Dănilă | 23 June 2014, 2:28 PM | Sport

  0

  O singură brigadă de arbitri din Arad a fost delegată la meciurile de baraj pentru promovarea în liga a treia. Mircea Ardelean a fost la centru, asistat de Casian Băla și Marius Alexa, la partida pe care campioana județului Timiș a pierdut-o la loviturile de departajare cu cei de la Galda de Jos, județul Alba!

  Ghiroda a participat la barajul pentru promovarea în liga a treia după o dispută de un an de zile cu cei de la ASU Poli Timișoara – echipa suporterilor timișoreni -, confruntare care nu s-a încheiat pe teren ci tocmai în birourile Federației Române de Fotbal.

  A fost un scandal imens asupra reprezentantei Timișului la acest baraj. Giroc, echipa care a smuls două puncte celor de la Poli în retur, dorea să se retragă din campionat cu două etape înainte de final. În aceste condiții, Poli ar fi câștigat meciul cu 3-0 și ar fi trecut pe primul loc. Cei de la Ghiroda au sesizat AJF Timiș, dar și FRF și au obținut, pe teren, „biletele” pentru barajul de la Deva cu campioana județului Alba.

  Eșec uriaș, însă, pentru fotbalul din Timiș! Ghiroda a pierdut jocul la penalty-uri după ce a fost egalată în al treilea minut de prelungiri din timpul regulamentar, după ce bănățenii conduceau la pauză cu 2-1! A fost 2-2 după 90 de minute, scor care se înregistra și după cele 30 de minute de prelungiri. La loviturile de departajare, fotbaliștii din Alba, de la Industria Galda de Jos, au avut nervii mai tari și au câștigat cu scorul de 4-3!

  Meciul a fost arbitrat de arădeanul Mircea Ardelean, asistat de Casian Băla și Marius Alexa. „Am primit aprecieri de la oficialii ambelor echipe”, spune Mircea Ardelean. Arbitrul arădean l-a eliminat pe unul dintre jucătorii Ghirodei pentru „scuiparea adversarului”.

  Monitorizat pentru lotul B

  Mircea Ardelean face parte din lotul arbitrilor de la eșalonul al treilea, dar în această lună a participat la un curs la București și urmează a fi monitorizat pentru accederea în lotul pentru eșalonul al doilea, lotul B. El a arbitrat până acum un singur meci din liga secundă, dar ar putea face acest pas cel mai repede în luna ianuarie a anului viitor.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.