marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Aranjaseră să câştige UTA!” Marțian acuză jucătorii că au aranjat meciul cu Olimpia!

  de Special Arad | 24 mai 2014, 5:06 PM | Sport

  0

  Declaraţia îi aparţine patronului Aradului, Adrian Marţian, care a trimis pe teren juniorii la Satu Mare pentru a bloca semnalele oculte că jucătorii din echipa mare ar fi pus la cale un meci aranjat. Fotbaliştii îl acuză că-i denigrează fără motiv: „Îşi bate joc de noi!”, scrie GSP.

  FRF investighează partida Olimpia Satu Mare – UTA (4-0, 7 mai 2014) din play-out-ul ligii secunde, suspectă pe zona de pariuri! Plîngerea ar fi venit de la patronul Adrian Marţian, care a anunţat că mulţi dintre jucătorii de bază ai echipei plănuiau să trucheze meciul din etapa a 15-a! Şi de aceea a hotărît atunci să folosească juniorii!

  La Arad, între finanţator şi fotbalişti există un conflict deschis: jucătorii acuză întîrzieri masive la plata contractelor, iar conducerea suspectează de mai multă vreme o parte dintre oamenii din lot că participă la manevre oculte, continuă GSP.

  „Renunţau la două salarii ca să joace!”

  „N-am fost de acord să-i las să evolueze, fiindcă în zilele premergătoare partidei am avut o grămadă de semnale că se întîmplă lucruri ciudate. Îmi tot sunau telefoanele, apeluri de la anonimi care mă presau să permit celor din prima echipă să fie pe teren la Satu Mare. Se punea la cale o victorie a Aradului, pentru care erau cote bune la pariuri. Cum să explic faptul că doi jucători m-au implorat să intre, spunînd că sînt gata să renunţe şi la două salarii dacă evoluează la Satu Mare?! Asta ştiu, asta spun, că nu-s eu organ de anchetă să fac cercetări, dar am senzaţia că pe nimeni nu interesează să se facă lumină” e declaraţia lui Marţian.

  Şi o continuare: „De unde or fi luat ei bani, au venit singuri la Satu Mare, s-au cazat, sperînd că vor intra pînă la urmă ca să facă treaba despre care vorbea toată lumea! Ei urmau să cîştige acolo într-un anume fel, trei sute la sută! Căpitanul Neagu şi Bogdan Apostu erau tartorii vestiarului”, notează GSP.

  „Bag mîna în foc pentru colegi”

  George Neagu vine însă cu altă versiune: „Marţian îşi bate joc de noi de atîtea luni şi lansează acuze fără sens! N-a existat nici o discuţie pentru pariuri, îi cunosc bine pe colegi, bag mîna în foc pentru ei! Dar voiam să fim pe teren pentru familiile noastre, ca să prindem şi noi din vară alte contracte, că oricum UTA intră în faliment!”, continuă sursa, GSP.

  Iar banii pentru Satu Mare punctează că i-a primit de la patronul de la uzinele Astra Arad, Valer Blidar: „E cel mai bogat om din oraş şi am găsit înţelegere la dînsul în multe ocazii”. Cazul e în lucru la FRF, unde Marţian a fost deja audiat. Urmează administratorul special de la UTA, Dorin Micşa, antrenorul Stelian Gherman şi o parte dintre jucători.

  „Dosarul e în derulare, vom vedea dacă avem suficiente date pentru a le trimite mai departe către organele de anchetă”, conchide Ioan Hurdubaie, şeful Integrităţii de la FRF.

  9,50 a fost cota pentru un eventual succes al celor de la UTA la Satu Mare. Cota iniţială a fost de 3,75, apoi s-a mizat masiv pe victoria Olimpiei, după ce pariorii au aflat că oaspeţii vin cu juniorii

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.