luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul vibrează cu jazz în weekend! Trupe din țară, dar și din Ungaria și Serbia, la Festivalul JAZZAR

  de Raluca Medeleanu | 7 septembrie 2022, 3:29 PM | Cultură | Muzică | Știri Arad

  0

  Aurelian și Daniela Boit, doi dintre principalii organizatori ai JAZZAR, un nou festival la Arad dedicat iubitorilor de muzică jazz, au susținut astăzi o conferință de presă la Primăria Arad, pentru a da detalii despre program și pentru a invita arădenii să participe la seria de concerte și ateliere pregătite în cele trei zile de festival, în perioada 9-11 septembrie. Sunt invitate trupe românești, dar și din Ungaria și Serbia, iar accesul este gratuit.

  Primarul Călin Bibarț a luat și el parte la conferința de presă, deși a subliniat că Primăria nu contribuie financiar la această primă ediție, ci a oferit doar sugestia ca festivalul să se desfășoare în una dintre cele două locații alese, anume Parcul „Zsolt Török” (fostul Parc al Copiilor), afirmând își dorește ca evenimentul să aibă succes, iar pe viitor să devină o tradiție marcată în calendar imediat după Zilele Aradului. Evenimentul este organizat 100% din bani privați de Asociația Europeanul și Remada New Life & Fun Concept, cu susținerea unor sponsori locali și naționali.

  Organizatorii au transmis că își doresc ca festivalul să „aducă împreună oameni frumoși la suflet” și să promoveze pe lângă nume consacrate în muzica de acest fel și tinere talente locale.

  Program

  Deschiderea festivalului JAZZAR va avea loc vineri, 9 septembrie, în Sinagoga Neologă (de pe Str. Tribunul Dobra nr. 10), începând cu ora 20:00, cu un concert susținut de Petre Ionuțescu, care este și unul dintre organizatorii festivalului, dar și membru al formației Blazzaj (care va concerta duminică, în parc).

  În weekend, festivalul se mută în parcul „Zsolt Török”, în zona din spatele Cazinoului Vechi. Aici, înainte de seria de concerte, vor fi pregătite de la ora 14:00 mai multe ateliere creative și sportive, pentru a spori atmosfera și a îndemna arădenii să iasă din casă, să intre în „starea JAZZAR” – după cum o descriu organizatorii. Atelierele vor fi oferite de diferite ONG-uri din Arad, dar și de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”. Vom avea parte inclusiv de lecții de dans „jazz – balet”, oferite de Școala de Balet Pas Cabriole Arad. Publicul va avea la dispoziție și o selecție de mâncare și băuturi, care vor fi furnizate de unul dintre partenerii acestui eveniment, anume Vechiul Cazinou.

  Sâmbătă, prima trupă care va urca pe scenă, începând cu ora 19:00, este Alljazzyover, o trupă de tineri talentați din Timișoara. După aceștia, urmează o trupă cunoscută de jazz din Ungaria, Zsolt Bende Trio, al cărei lider a absolvit celebra școală de muzică Berklee din Boston, iar apoi seara se va încheia cu un concert jazz fusion al formației Eyot din Serbia.

  Duminică, de la ora 18:30, va urca pe scena JAZZAR deja cunoscuta arădeancă percuționistă Sara Gheorghe, care își face studiile muzicale acum la Viena și care are acum o trupă de jazz împreună cu Filip-Samuel Sebeşan și Sergiu Nădăban. Următorul concert va fi oferit de Pantam Dance & Zeyla Tomlyn, un duo consacrat din Brașov, după care va urca pe scenă trupa Blazzaj, despre care organizatorii spun că va oferi un spectacol de neuitat. Finalul serii și al festivalului va fi marcat de interpretarea de excepție a Irinei Sârbu & Band, Irina fiind considerată una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de jazz din România.

  305202228 5402805079756931 5529053285513278765 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.