duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul, sub un nou Cod Galben de ploi însemnate!

  de - | 16 martie 2018, 4:14 PM | Naţional

  0

  Un nou avertisment aparținând Administrației Naționale de Meteorolgie anunță un cod galben de ploi pentru zona de vest a României.

  Interval de valabilitate: 17 martie, ora 14 – 18 martie, ora 08
  Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ;
  Zone afectate: Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali;

  Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50…55 km/h.

  Notă: vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55…65 km/h, în cursul nopții în regiunile sud-estice; la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h.

  Interval de valabilitate: 17 martie, ora 18 – 18 martie, ora 08
  Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului;
  Zone afectate: jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali;

  În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

  sursa: meteoromania

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.