Aradul, sub cod galben de furtuni și instabilitate atmosferică

  de Special Arad | 25 mai 2021, 11:21 AM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță că județul Arad, alături de toate județele din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și cele din nordul Moldovei, precum și cele din vestul și nordul Olteniei se află sub atenționare de cod galben de furtuni.

  Atenționarea este valabilă de astăzi, de la ora 15:00, până mâine la ora 11:00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

  Temporar, vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h.

  De asemenea, ANM a emis și o avertizare de instabilitatea atmosferică în intervalul 25 mai (ora 15:00) și 27 mai (ora 20:00). Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.

  Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.