Aradul, promovat la Bruxelles! Europenii ne pot vizita virtual orașul!

  de Lucian Dănilă | 22 aprilie 2014, 4:05 PM | Administraţie

  0

  Aradul lansează încă o bătălie pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Se apropie Ziua Porţilor Deschise la Comitetul Regiunilor (“Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”),  iar Aradul își pregăteşte oferta şi a-i cuceri pe vizitatori.

  „Municipalitatea arădeană a decis să participe cu un stand la acest eveniment european de la Bruxelles, legând acestă iniţiativă de lupta pe care am pornit-o pentru cucerirea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, spune Gheorghe Falcă.

  Din România, alături de municipiul Arad, la acest eveniment european şi-au mai anunţat prezenţa Regiunea Nord-Est şi judeţele Dâmboviţa şi Harghita, Aradul fiind singurul municipiu din ţară care va avea stand de prezentare în capitala Belgiei.

  La standul Aradului vor fi expuse, la data de 17 mai, când va fi organizat evenimentul „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, produse tradiţionale româneşti,cu specific din zona noastră – țuică, vin, brânză, cozonac, salam de Nădlac -, broşuri de promovare a Aradului, unde se va sublinia faptul că oraşul este candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, și un film de cinci minute de prezentare a municipiului.

  Ca o noutate şi provocare, la stand va fi pregătit un mini-studio foto iar vizitatorii vor fi invitaţi să devină actori ai unei poveşti din oraşul Arad. Practic, cu ajutorul tehnicii digitale, turiștii vor fi proiectați în Arad şi vor deveni vizitatori virtuali pe străzile municipiului, se arată într-un comunicat remis de Primărie. Ca arădeni virtuali, vizitatorii Comitetului Regiunilor vor putea fi muzicieni, actori, fotbaliști, dansatori, taximetrişti, artişti urbani sau simpli cetățeni, într-un oraș cu tradiții și cu o istorie bine definită.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.