Aradul – pe locul doi național la numărul de decese din cauza rujeolei

  de Special Arad | 20 May 2017, 9:42 AM | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  Aproape 400 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, la nivel naţional, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, în 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.124, fiind înregistrate şi 26 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibie (CNSCBT).

  Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibie a anunţat că numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în România, în 40 de judeţe, a ajuns, vineri, la 6.124. Până la această dată au fost înregistrate 26 de decese din cauza rujeolei, cele mai multe – 8 – în judeţul Timiş. În judeţele Arad şi Dolj au fost cinci decese din cauza rujeolei, în Caraş-Severin – 3, iar în Bihor, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui şi Bucureşti câte un deces.

  În ultima săptămână au fost înregistrate 396 de noi cazuri de rujeolă şi un deces, fiind vorba despre un bebeluş de cinci luni din judeţul Vaslui. Copilul, care a murit la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaş, nu era vaccinat şi este primul caz de deces din judeţ din ultimele decenii din cauza acestei boli transmisibile. Bebeluşul nu era vaccinat, având în vedere că imunizarea împotriva acestei boli se făcea la 12 luni.

  După apariţia actualei epidemii de rujeolă în România, vârsta de vaccinare a fost redusă, iar imunizarea se face la nouă luni.

   

   

  Sursa: news.ro

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.