miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Aradul nu mai are fotbal, o frază făcută praf de statistica din această săptămână

  de Lucian Dănilă | 14 noiembrie 2018, 3:06 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Știm cu toții că Aradul nu mai este demult acel centru care domina fotbalul românesc. Acest lucru s-a întâmplat doar în două perioade, la finele anilor 40, începutul anilor 50, cu acea echipă ITA în care străluceau Petschovski, Farmati, Mercea sau Bonyhadi, dar și la finele anilor 60, începutul anilor 70, cu acea UTA care elimina pe Feyenoord, echipă în care legea o făceau Domide, Broșovski, Petescu sau Axente, Lereter sau Biro.

  A trecut aproape o jumătate de veac din acea perioadă, iar în ultimii 30 de ani UTA a fost doar sporadic pe scena primei ligi, mai precis 5 sezoane de la Revoluția din 89 încoace. În acest an, UTA se zbate în anonimatul ligii secunde, fiind o echipă mediocră într-un eșalon mediocru și el. UTA este singura reprezentantă a Aradului în liga secundă. Urmează apoi câteva echipe bune pentru liga a treia, ca Lipova – liderul la zi în seria sa, Crișul, Sebiș sau Cermei, dar și la liga a treia nivelul a scăzut mult în ultimii ani. Cu toate acestea, statistica din această săptămână ne arată că totuși Aradul are fotbal, sau, mai precis, are fotbaliști.

  George Țucudean a fost selecționat de Cosmin Contra pentru ultimele două meciuri din grupa de Liga Națiunilor, contra Lituaniei (sâmbătă, ora 21:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești) și Muntenegrului (marți, ora 21:45, la Podgorica). Atacantul legitimat la CFR Cluj, de trei ori campion al Româniai cu trei echipe diferite, FCSB, Viitorul și CFR, a evoluat până acum în trei dintre cele patru meciuri jucate de România în Liga Națiunilor.

  petre

  Denis Man și Adrian Petre au fost și ei convocați la echipa de tineret a României, naționala U21, selecționată calificată la Campionatul European U 21 care se va disputa la vară în Italia. Denis Man și Adrian Petre au contribuit decisiv la această calificare, golurile lor fiind dintre cele mai importante într-o grupă cu Portugalia, Țara Galilor sau Bosnia. Denis se află la un al doilea sezon în care este titular de drept la FCSB, în timp ce Adrian Petre face furori în Danemarca, Esbjerg fiind pe locul 3 în prima ligă. România U21 programat un amical contra Belgiei joi, de la ora 19:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.

  Mai mult decât atât, Aradul este reprezentat și la nivel de juniori. David Miculescu (UTA) și Denis Rusu (Șoimii Lipova) vor evolua pentru România U18, antrenată de Laurențiu Roșu, într-o „dublă” amicală contra Albaniei. Reunirea are loc miercuri, iar partidele se vor disputa în Albania duminică și marți.

  Da, am putea spune că Aradul nu mai are fotbal ci doar câțiva fotbaliști. Dacă mergem să vedem grupele de juniori de la UTA sau chiar Viitorul Arad, vom vedea că Aradul încă mai are fotbal, că Aradul ar putea avea un viitor frumos în acest cel mai popular sport și că, alături de cele cinci nume de mai sus, pe viitor Aradul va mai da multe alte nume la loturile de juniori, de tineret sau chiar de seniori.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.