Aradul – județ „verde”, în acest moment, pentru începerea școlii. Toți elevii arădeni pot merge la școală din 14 septembrie

  de Dan Lazăr | 10 august 2020, 3:00 PM | Coronavirus | Educaţie | Știri Arad

  1

  Când mai sunt cinci săptămâni până la începerea anului școlar, județul Arad se încadrează în scenariul „verde”, în ceea ce privește începerea școlii la 14 septembrie, având o medie de 0.84 cazuri la mia de locuitori. Sunt însă zece județe și București-Ilfov în zona galbenă, potrivit unui document oficial trimis autorităților din teritoriu, consultat de G4Media.ro.

  Criteriul epidemiologic stabilit de autorități în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala. Astfel, scenariul „verde” înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană dintr-o mie de locuitori detectată în ultimele 14 zile cu COVID-19; scenariul „galben” presupune între una şi trei persoane confirmate în ultimele 14 zile, şi scenariul „roşu” când sunt mai mult de trei cazuri la o mie de locuitori în două săptămâni.

  Argeșul și încă nouă județe, precum și București-Ilfov se încadrează acum în scenariul „galben”, în care copiii de grădiniță și din clasele primare, a 8-a și a 12-a merg la școală, iar restul – în funcție de decizia locală. La acest moment, celelalte județe, inclusiv Aradul, se încadrează în scenariul „verde”, adică toți copiii merg la școală.

  9 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate luni, 10 august, în județul Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.