Aradul, în „zona roșie” la consumul de droguri în România

  de - | 31 ianuarie 2017, 8:20 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  9

  Potrivit unui studiu al Agenției Naționale Antidrog (ANA), județul Arad figurează printre județele cu consumul cel mai ridicat de droguri din țară. Bucureștiul este însă cel care deține recordul absolut.

  Canabisul este drogul preferat, fiind consumat cel puțin odată în timpul vieții de aproape 5% din populație în timp ce pastilele de Ecstasy înregistrează cea mai mare creștere în popularitate, se arată în studiul ANA.

  Pe de altă parte, substanțele noi cu proprietăți psihoactive (etnobotanice) au scăzut mult în popularitate.

  Cei mai mulți consumatori de droguri ilicite provind din segmentul de vârstă 15-24 de ani (aproape 11% s-au drogat cel puțin odată în viață).

  De asemenea, o rată mai mare a consumului este întâlnită în rândul persoanelor cu studii superioare.

  Bucureștiul are cel mai mare procent de consumatori de droguri, iar cel mai mic procent este întâlnit în Oltenia.

  harta droguri romania

  Prețurile drogurilor

  Potrivit ANA, prețul unui gram de canabis se situează între 50 și 80 de lei. Etnobotanicele variază ca preț în funcție de tip și calitate între 20 și 70 de lei per gram sau plic. O pastilă de Ecstasy, în funcție de calitate, costă între 40 și 80 de lei. Un gram de cocaină, în funcție de calitate, variază între 260 și 450 de lei.

  Citește mai mult pe vocea.biz

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este simplu raspunsul;Dealari fac jumi-juma cu aia mai mari din politie,iar cand sunt prinsi si acuzati de trafic,sunt lasati liberi,ete d-aia.Recomand wc-urile barurilor,unde ei masculii alfa ies tragand din nara sa se creada macho indiferent ca trag praf de pusca,boabe de mustar,da-o dracului de cocaina,nu si-o permite asa un Tandala!

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.