„Aradul în România Mare”. Expoziție și lansare de carte la Palatul Cultural

  de Special Arad | 25 iunie 2019, 2:08 PM | Cultură

  0

  Miercuri, 26 iunie, de la ora 18.00, în foaierul Palatului Cultural, va fi vernisată expoziția „Aradul în România Mare”, concept istoric care a intrat în uz, după Tratatul de Pace de la Paris (1920), ca o realitate obiectivă a dimensiunii țării în comparație cu cea anterioară.

  În această perioadă (1920 – 1940), cunoscută și sub numele „Interbelică”, Aradul, încadrat definitiv în hotarele statului român unitar a cunoscut, ca de altfel întreaga țară, o dezvoltare remarcabilă.

  Argumentele vor fi prezentate de dr. Constantin Inel, directorul Complexului Muzeal din Arad și prof. Horia Truță, de la Galeriile Turnul de Apă.

  Tot cu acest prilej, prin expunerea dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, se va lansa volumul monografic „Jandarmeria rurală arădeană (1940 – 1949)”, purtând semnătura istoricului Emil Arbonie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.