luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Aradul, pe harta „Un-hidden street art in Romania”

  de Raluca Medeleanu | 9 iulie 2021, 4:20 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Proiectul „Un-hidden street art in Romania” are ca scop promovarea artei stradale contemporane din România, rezultatul final fiind o carte semnată de Cristina Popa și Andrei Racovițan, care a apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și care prezintă imagini cu picturile murale din mai multe orașe din țară, semnate de artiști stradali români aflați în plină ascensiune.

  Pe această hartă se află și Aradul, unde este prezentată creația din Parcul Eminescu, realizată de artistul „Pisica Pătrată” în cadrul Festivalului StrArad din 2016. Alți artiști prezenți în carte sunt, de exemplu Aeul, Coon One, ERPS, Homeboy, Irina Mocanu, IRLO,  Kitra, Maria Bălan sau Sweet Damage Crew (în a cărei componență se află și artistul arădean Radu Pandele care a și fost premiat în 2020 de Uniunea Artiștilor Plastici).

  sweet damage crew mural point graffiti romania bucuresti
  (Sweet Damage Crew – Point Graffiti Romania, București)

  „Un-Hidden Romania este un program de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții/semnalări artistice, open calls pentru lucrări de artă, ateliere de artă stradală și tururi ghidate, toate cu intenția de a umaniza spațiul public și de a promova explorarea prin intermediul artei, participarea publicului, investirea în producțiile artistice și schimbul de cunoștințe.

  Intervenția artistică în spațiile publice sporesc calitatea vieții și, implicit, aduc un plus de valoare zonei, făcând-o astfel mai vizibilă și atractivă pentru locuitori, turiști, beneficiari și potențial investitori”, se arată în introducerea cărții.

  arad street art

  IMG 1755
  (Pictura murală realizată de Pisica Pătrată la Arad)

  Cartea produsă de „Save or Cancel” este redactată în limba engleză, e alcătuită din 100 de pagini A5, plus o hartă mare cu localitățile și lucrările de artă stradală aferente și poate fi comandată de pe agenția media culturală feeder.ro.

  În ceea ce privește lucrarea pe care a realizat-o Pisica Pătrată în Parcul Eminescu de la Arad, Special Arad a realizat un interviu cu artistul, pe care îl puteți citi prin linkul de mai jos:

  Interviu ad-hoc cu vestita Pisică Pătrată în Parcul Eminescu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.