marþi, 25 martie, 2025

Special Arad Logo

    Aradul lui Călin Georgescu și George Simion. S-au numărat toate voturile în județ

    de Adriana Barbu | 25 noiembrie 2024, 1:26 AM | Politikos | Recomandările editorilor | Știri Arad

    5

    Acesta e Aradul de acum: Călin Georgescu ocupă prima poziţie în preferinţele alegătorilor arădeni la alegerile prezidenţiale de duminică, adunând peste 23% dintre voturile din județ (mai exact 23,29%).

    Poziţia a doua revine în Arad lui George Simion, care adună nu mai puțin de 17,24% dintre voturile arădenilor.

    alegeri Arad final

    Au fost contabilizate toate procesele verbale din toate cele 440 de secții de la nivelul județului.

    Liderul PSD, Marcel Ciolacu ocupă poziţia a treia în preferinţele arădenilor, cu 14,88%, în timp ce Elena Lasconi, candidatul USR, ocupă poziţia a patra cu 14.59%.

    Aradul liberal al lui Georgescu

    Deşi liberalii conduc județul de zeci de ani, în ultimii ani cot la cot cu PSD, candidatul PNL, Nicolae Ciucă ocupă doar cea de a cincea poziţie în voturile alegătorilor din judeţul Arad, cu doar 13, 24% voturi în favoarea sa, fiind cel mai slab rezultat înregistrat de liberali aici în ultimii 20 de ani.

    Elena Lasconi a adunat cele mai multe voturi dintre toți candidații la Prezidențiale în municipiul Arad, dar județul a răsturnat balanța în favoarea lui Călin Georgescu.

    Unde a câştigat Georgescu, unde conduce Lasconi

    Votanţii arădeni nu sunt singurii care l-au pus pe Călin Georgescu pe primul loc la alegerile de duminică. Potrivit informaţiilor de până acum, independentul Georgescu a adunat cele mai multe voturi la Sibiu, Constanța, Tulcea, Alba, Hunedoara, Maramureş, Neamţ, Tulcea, Suceava, Bistriţa, Argeş, Prahova, Călăraşi.

    Elena Lasconi a câștigat poziția 1 în topul preferințelor alegătorilor în Bucureşti, în toate sectoarele, candidata USR fiind desigur și în topul preferințelor votanților din Timișoara. Lasconi a ocupat poziția 1 și în Cluj, Brașov și Iași şi în judeţul Ilfov (judeţ cu cea mai mare prezenţă la vot la acest scrutin).

    Revenind la Arad, votul de acum pare a fi înfrângerea tuturor partidelor importante din județ, în frunte cu PNL Arad, divizat în scandaluri interne, PSD – care nu pare să conteze niciodată local, urcând doar pe valul național, și USR – care nu pare să reușească nici el să pună punct scandalurile interne și să se organizeze.

    Spre deosebire de acum patru ani, când AUR a produs șoc la nivel național, dar nu a înregistrat foarte multe voturi la nivel local, acum, Georgescu, etichetat drept omul Rusiei, ia fața tuturor în Arad, județ considerat fieful liberalilor.

    Pe siteul oficial unde se contabilizează rezultatele, în dreptul județului Arad, deși procentul proceselor verbale contabilizate e de 100%, apare precizarea „în curs de verificare”. Schimbări majore nu mai pot avea loc însă nici la poziții, nici la procente.

    Potrivit rezultatelor, în Arad voturile au fost distribuite astfel:
    Călin Georgescu – 23,29% (39.940 de voturi)
    George Simion – 17,24% (29.571 de voturi)
    Marcel Ciolacu – 14,88% ( 25.522 de voturi)
    Elena Lasconi – 14,59% (25.018 de voturi)
    Nicolae Ciucă – 13,24% (22.701 de voturi)
    Mircea Geoană -5,19% (8.896 de voturi)
    Hunor Kelemen – 4,97% (8.525 de voturi)
    Cristian Diaconescu – 2,86% (4.904 de voturi)
    Cristian Terheș – 2,68% (4.593 de voturi)
    Ana Birchall – 0,44% (750 de voturi)
    Ludovic Orban -0.2% (347 de voturi)
    Sebastian – Constantin Popescu -0,18% (306 de voturi)
    Alexandra – Beatrice Bertalan – Păcuraru -0,12% (211 de voturi)
    Silviu Predoiu – 0,11% (192 de voturi).

    Citește și: 

    Georgescu conduce, Ciolacu e pe locul 2, după centralizarea a 88% din procesele verbale la nivel național. Lasconi a urcat pe locul 3

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Ce va fi la parlamantare, că acolo nu-s multe opțiuni. Spre cine se vor îndrepta alegătorii lui Georgescu?
      Sunt tot aceleași partide din care cele 2 mai mari au fost drastic sancționate de electorat?
      PNL, nu. Sunt pe topogan. Decontează aroganța și prostia care-i caracterizează. Oricum nu e vorba de PNL ci de același PDL a lui Băsescu. Liberalii au migrat fie spre USR, fie spre AUR.
      PSD, nu. Nici nu mai trebuie argumentat.
      UDMR e pentru unguri.
      USR e pentru progresisști. Pe majoritatea nu-i prinde pretenția asta de partid european grețos de servil la toate aberațiile europene. Local l-am vota pe Wiener și Anghel, cei 2 șmecheri care s-au trecut pe listă împotriva votuluji statutar al membrilor, niște șmecheri și ar fi păcat să-i bagi în parlament, că sigur n-o să se reprezinte decât pe ei.
      Ar mai fi PNCD, partidul lui Terheș, de factură conservatoare, asemănătoare lui Georgescu, dar mai echilibrată. Ar putea fi un bun receptacul pentru cei nemulțumiți de actuala clasă politică, Terheș fiind singurul politician român care s-a comportat cu demnitate în parlamentul european în contextul demenței covid19.
      Restul păartidelor sunt de tipul: să aibă și Remețean, Pistru, …. alți ciumpalaci o sculă care să le ofere, lor și numai lor, un pachet de privilegii cu care s-au obișnuit și la care nu pot să accepte să renunțe.
      Personal sunt pentru curățarea politicii de jegurile de la PSD și PNL care ne-au ținut blocați în servilism, care ne-au consumat resursele, ne-au furat și umilit cu o aroganță de grofi.

      +21 voturi
      +1
      -1
    2. == TOTUSI JENANT == S AU GASIT 22 MII DE ARADENI CARE SA L VOTEZE PE CAPORALUL LUI JOHANEL DESI ACESTA ESTE DOVEDIT MINCINOS PLAGIATOR-HOTZ INTELECTUAL SI CARACTER MIZERABIL == NU A RENUNTZAT LA PENSIA SPECIALA CAT A FOST PRIM-MINISTRU IN MAHALA – SCARBA MI E – NULITATZILE VOTEAZA NULITATZI ==

      +8 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    3 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.