Aradul, gazda unei etape din Grand Prix România la șah! Fondul de premiere al competiției de pe Mureș va fi de 30.000 de euro

  de Dan Lazăr | 24 March 2023, 6:33 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Circuitul Grand Prix România revine în 2023 cu un format mult mai dinamic, Aradul intrând în clubul select al orașelor care vor găzdui mari campioni ai sportului minții. Anul acesta vor fi trei competiții de șah rapid și două turnee de șah clasic.
  Startul se va da în luna aprilie la București, iar patru noi orașe vor fi gazde în premieră: Brașov, Timișoara, Arad și Cluj. Momentul culminant se va petrece în luna decembrie la Alba Iulia, unde se va decide campionul circuitului, în cadrul marii finale Grand Prix România 2023.
  Fondul total de premiere a fost majorat la 875.000 lei, iar locul 1 al fiecărei etape va fi de 25.000 lei. Se prevede un spectacol pe cinste, iar România se pregătește să organizeze cel mai important circuit șahist din Europa.
  Sunt așteptați să ia parte la aceste întreceri mari maestre și mari maeștri din peste 40 de țări.
  La Arad, turneul va avea loc la Vechiul Cazinou, fondul de premiere este de 30.000 de euro, director de turneu fiind Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad și membru al Biroului Federal al Federației Române de Șah.
  ETAPE
  Etapa 1 – BUCUREȘTI – 29-30 aprilie
  Etapa 2 – BRAȘOV – 16-22 iulie
  Etapa 3 – TIMIȘOARA – 5-6 august
  Etapa 4 – ARAD – 7-13 august
  Etapa 5 – CLUJ-NAPOCA – 4-5 noiembrie
  MAREA FINALĂ – ALBA IULIA – 4-5 decembrie

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.