luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul este pe primul loc în topul ieftinirilor apartamentelor în ultimele 12 luni

  de Raluca Medeleanu | 18 decembrie 2014, 7:00 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Site-urile Imobiliare.ro și AnalizeImobiliare.ro au realizat o analiză a evoluției prețului mediu pe metru pătrat util al apartamentelor din orașele reședință de județ din intreaga țară, pe parcursul anului 2014, iar conform topului, orașul nostru este pe primul loc în ceea ce privește ieftinirea apartamentelor.

  Pe lângă municipiul Arad, în topul scăderilor de preț au fost înregistrate și orașele Reșița și Zalău, iar orașele cu cele mai mari creșteri sunt Bucureștiul, Clujul, Constanța, Buzăul, Brăila și, vecinii noștri, timișorenii.

  „Revenirea prețurilor apartamentelor pe un trend ascendent este o certitudine pentru toate orașele mari. Prețurile la finalul lui 2014 sunt mai mici doar în 8 orașe reședință de județ. Putem spune, așadar, că fundul sacului pe segmentul rezidențial a fost atins în 2014, iar în unele orașe chiar în 2013. Asistăm, de asemenea, la o dezvoltare fără precedent a segmentului chiriilor: în cele mai mari orașe, București, Cluj, Iași și Timișoara, numărul apartamentelor date spre închiriere îl depășește pe cel al apartamentelor scoase la vânzare”, constată Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro

  Orașul Arad este pe primul loc în topul ieftinirilor apartamentelor din ultimele 12 luni. Astfel, în 2014, un metru pătrat util de locuință costă, în medie, 486 de euro, cu 6,7% mai puțin decât în 2013. Față de anul 2008, când nivelul era de 742 de euro, este vorba de o scădere de 35%, potrivit studiului efectuat.

  În antiteză cu Aradul este Timișoara, aflată pe locul al treilea în topul celor mai mari scumpiri în ultimele 12 luni. În 2014, apartamentele din Timișoara costă, pe metru pătrat util, 824 de euro, un nivel cu 4,4% mai mare față de valoarea de 789 de euro, înregistrată în aceeași perioadă, anului trecut. Față de luna iunie 2008, când nivelul de vârf al prețurilor atingea 1.329 de euro, se înregistrează o diferență de 37%.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.