Aradul, „bombardat” de evenimente. Ce recomandă polițiștii

  de Special Arad | 24 June 2022, 10:23 AM | Știri Arad

  0

  În perioada 23-26 iunie 2022, în municipiul și județul Arad se vor organiza mai multe evenimente la care este așteptat public numeros.

  Astfel, în municipiu va avea loc, începând cu după-amiaza zilei de joi, 23 iunie, Festivalul Rock Simfonic, iar în zilele următoare, Festivalul Berii și Raliul Ypres-Istanbul.

  În județ, în acest sfârșit de săptămână vor avea loc: Nedeea de la Tăgășele, Zilele localităților Șiria, Peregu Mare, Andrei Șaguna; Ziua tinerilor maghiari din Pecica, Kerwai la Sântana, etc.

  Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad vor acţiona pe raza întregului județ, cu efective suplimentare faţă de dispozitivul curent, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

  Dispozitivul va fi adaptat în permanență, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și impunerea fermă a legii.

  Grupele de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor fi mobilizate suplimentar, în vederea intervenției la orice eveniment care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică.

   

  În contextul debutului vacanței, le adresăm elevilor câteva recomandări, pentru a-i proteja de pericole:

  – Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

  – Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

  – Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

  – Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

  – Atenţie la „lumea virtuală”, nuoferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe Internet.

   

  Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia Rutieră le recomandă celor mici:

  – Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (cum ar fi parcurile sau terenurile de sport)

  – Să nu se deplaseze cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice

  -După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor

  – Circulaţi doar pe trotuar.Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

  – Dacă circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare. Dacă totuşi ajungeţi cu bicicleta într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi să-şi sporească atenţia

  Având în vedere debutul vacanței, ne așteptăm la o ușoară aglomerare a șoselelor, la plecarea în concedii. Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe arterele intens circulate, pentu a supraveghea traficul și a preveni producerea de accidente.

   

  Recomandăm conducătorilor auto :

  -să respecte viteza legală de circulație;

  -să adapteze permanent viteza la condițiile de drum;

  -să acorde prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în tarversarea străzii;

  -să poarte centura de siguranță;

  -să utilizeze telefonul mobil doar dacă au instalat în vehicul un sistem de tip „mâini libere”;

  -să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice;

  -să se concentreze asupra condusului și să nu se lase distrași de alte activități.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.