Aradul are un nou idol: „Edi! Edi! Edi!” Gafencu a luat centura. Patru KO-uri în zece partide în supergala de la Polivalentă

  de Lucian Dănilă | 10 mai 2019, 3:01 PM | Sport | Topic special

  0

  Aradului îi lipsesc idolii în sport, iar asta s-a văzut la Polivalentă, aseară, la evenimentul „Colosseum Tournament”. Sala s-a umplut și, cu excepția faptului că era mai întuneric, în momentul în care a luptat arădeanul Eduard Gafencu atmosfera a fost similară cu cea de la meciurile ICIM-ului, sau a băieților de la West Petrom în vremea în care Aradul dicta ora exactă în baschet.

  „Edi! Edi! Edi!”, se auzea frenetic în timp ce Eduard, cel mai spectaculos luptător român din acest circuit în ultimul an, îl zdrobea pe olandezul de origine turcă, Ekrem Doruk. Prima repriză a fost echilibrată, Doruk trimitea din când în când câte-un low kick care amintea chiar de cel care se afla la colțul ringului și îl îndruma: Remy Bonjaski. Cei din sală așteptau un nou procedeu „tornado” din partea lui Edi, dar acum nu s-a mai putut. Era deja studiat. Dar studiat a fost și olandezul. Ruben Stoia, antrenorul lui Gafencu, știa că olandezul lui Remy poate fi bătut cu o ploaie de upercuturi și croșee. Intrat de multe ori în luptă corp la corp, evitând astfel loviturile de picior ale adversarului, Edi l-a măcinat mărunt pe Ekrem, a fost mai rapid, mai exploziv, mai puternic și în repriza a doua l-a trimis de două ori la podea.

  După centura internațională pe care a câștigat-o la Gala Campionilor la Box din noiembrie, Edi a mai câștigat o centură în fața fanilor săi arădeni. Nu i-a fost ușor. A fost nevoit să schimbe categoria, de la 81 kg, la 77 kg, iar adversarul a fost unul foarte bine pregătit.

  Luat pe brațe de Ruben și de „Pantera” Tănăsie, Gafencu a încheiat gala îmbrățișat de Bonjaski. Ca de la un mare campion la un posibil viitor mare campion…

  „Piramida” din cadrul evenimentului a pornit cu două KO-uri. Costin Mincu l-a executat rapid pe Gyorgy Szabo, iar Marius Munteanu, sătmăreanul de la NRG Arad, l-a pus la podea pe moldoveanul Alexandru Valenciuc. Până la finala dintre Mincu și Munteanu, cei prezenți în Polivalentă au avut parte de alte meciuri bune.

  Anghel Cardoș l-a învins la puncte pe bucureșteanul Marian Dinu, elevul campionului mondial la box „Pitbull” Atodiresei. Lui Marian de altfel i se și spune „The Next Pitbull”. Apoi timișoreanul Haris Ferizovic l-a învins la puncte pe Teodor Mardar.

  Un meci ciudat a fost cel în care a luptat arădeanul Sorin Horvath de la NRG Arad. Îl avea în față pe Florin Niculae, cel care a început vijelios disputa, cu lovituri înalte, cu pumni, dar niciuna dintre ele nu l-au pus în pericol pe Sorin. Acesta a revenit, i-a trimis un genunchi la ficat lui Nicolae, apoi două lovituri la cap și acesta a fost numărat. Părea că Sorin este în control, dar, deși își controla adversaul, arădeanul s-a sufocat în ring. Se clătina pe picioare, nu avea aer, dar chiar și așa Niculae nu îl putea domina. Partida a intrat în extra round, dar Sorin a renunțat să mai lupte. „Am făcut slăbire în ultimele zece zile. Am fost nevoit să dau jos 10 kg, iar ieri la cântar mai aveam nevoie să dau jos 400 de grame. Apoi, după cântar am încercat să mă refac, cu săruri, cu minerale, am băut litrii de apă, dar nu mi-am mai revenit”, spune Sorin Horvath.

  Timișoreanul Adrian Mitu l-a învins, la puncte, după o dispută echilibrată, pe olandezul Boapeah. A fost o luptă foarte bună, cu lovituri puternice, foarte tacticizată, o luptă din care timișoreanul a ieșit cu bine.

  A urmat Sebastian Cozmâncă contra elevului marelui campion Peter Aerts. Cozmâncă a dominat meciul cu olandezul Bader Feradaous, iar acesta s-a văzut nevoit să abandoneze după o lovitură la picior.

  Verdictul arbitrilor din finala piramidei i-au înfuriat pe cei din sală. În urma unui meci echilibrat, Mincu a fost declarat învingător în fața lui Munteanu. Probabil cel mai echitabil era o ultimă repriză de departajare. Publicul a contestat decizia juraților, dar titlul s-a dus spre Mincu.

  Bătaia dintre Sandu Lungu și Zoltan enyedi nu a avut istoric. Ungurul a rezistat o repriză, dar uriașul bihorean i-a trimis un croșeu în barbă la începutul celei de-a doua reprize și Enyedi a avut nevoiue de medicii de la Ambulanță…

  Sala a fost aproape plină iar spectacolul s-a ridicat la nivelul așteptărilor, asta mai ales datorită lui Gafencu care a pus cireașa pe tort la ultimul meci. Zona politicului a fost foarte bine reprezentată, dar pentru a vedea asta există galeria foto. Spre deosebire de alte evenimente de acet gen, acum au fost în sală reprezentanți de la cam toate partidele. A fost amuzant momentul în care prezentatorul a anunțat că în sală „a ajuns ministrul Agriculturii, Petre Daea”. Sala a huiduit în cor.

  După eveniment, sute de arădeni au stat la ușa vestiarului lui Bonjaski pentru un selfie cu celebrul olandez. Acesta s-a lăsat mult așteptat, după câteva poze a decis să facă o fotografie de grup, „for instagram” și a plecat repede împreună cu Peter Aerts și elevii lor. Cei care mai sperau și la câte un autograf au rămas cu speranța că îl vor primi data viitoare. Dacă va mai veni…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.